Poliţistul în vârstă de 34 de ani, din oraşul Potcoava, care ar fi agresat o femeie în timp ce era sub influenţa băuturilor alcoolice, avea permisul de port armă ridicat din anul 2013 şi este la a patra cercetare disciplinară, în două rânduri fiind sancţionat, iar în ultimele două nefiind încheiate cercetările, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu, citat de Agerpres.

PolitistiFoto: Facebook / Politia Romana

Poliţistul de la Potcoava care ar fi agresat o femeie de 49 de ani, pe care o chemase să discute despre vopsirea unei camere, a fost cercetat disciplinar pentru prima dată, în anul 2013.

Atunci i-a fost ridicat dreptul de port armă şi a fost sancţionat cu mustrare scrisă din cauza absenţei nemotivate de la serviciu. Agentul a lipsit din nou nemotivat de la serviciu şi în anul 2014, când în urma cercetării disciplinare a fost sancţionat cu reducerea salariului.

A treia cercetare disciplinară a poliţistului a început în vara anului 2019, motivul fiind consumul de băuturi alcoolice la serviciu. Această cercetare nu a fost finalizată.

Acum agentul de poliţie din Potcoava este din nou cercetat disciplinar, pentru a patra oară, de această dată în legătură cu cazul femeii agresate. Agentul de la Potcoava a fost inclus şi într-un program de monitorizare psihologică, a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Bărbatul lucrează în poliţie din 2006, când a fost angajat prin încadrare directă.

O femeie din Potcoava (Olt) acuză un polițist din localitate că a bătut-o cu pumnii, cu picioarele și cu vătraiul și a amenințat-o că o îngroapă în grădină. Ea a postat pe Facebook mai multe fotografii în care apare pe un pat de spital, fiind desfigurată.