Guvernul a aprobat în ședința de luni alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru plata facturilor pentru proiecte deja executate și recepționate, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Potrivit ministrul demis al Dezvoltării, Daniel Suciu, banii sunt alocați din Fondul de rezervă bugetară.

Daniel SuciuFoto: Agerpres

Alte 600 milioane lei ar mai putea fi alocate într-o ședință ulterioară.

Guvernul Dăncilă a promis înainte de moțiunea de cenzură că va aloca 1,4 miliarde lei, prin rectificare bugetară, pentru plata facturilor legate de contractele încheiate prin PNDL. În condițiile în care Guvernul demis nu poate face rectificare bugetară, banii sunt alocați treptat de la Fondul de rezervă al Guvernului.

"Singura posibilitate pe care o avem la îndemână, întrucât v-am spus nu putem să facem rectificare bugetară, singura modalitate de a plăti sau de a primi ministerul pe care-l conduc fonduri este din Fondul de rezervă bugetară", a spus Suciu.

Potrivit acestuia, PNDL 1 are o alocare totală de 17,4 miliarde de lei, pentru finanțarea a 5.501 proiecte, beneficiare find 2.559 de unități administrativ-teritoriale. În ceea ce privește PNDL 2, alocarea totală este de 30 de miliarde de lei, pentru 7.261 de proiecte, beneficiare fiind 2.945 de unități administrativ-teritoriale.