Premierul desemnat, Ludovic Orban, a acuzat Guvernul demis că face concursuri de angajare pe bandă rulantă pe toate posturile vacante din instituţiile guvernamentale, pentru "fixarea clientelei pesediste la butoane", astfel încât să boicoteze din prima zi Cabinetul PNL. El a spus că Guvernul PNL va da o ordonanță de urgență pentru reorganizarea ministerelor şi vor fi anulate concursurile care nu au respectat legea.

Palatul VictoriaFoto: Guvernul Romaniei

"În toate instituţiile guvernamentale se fac concursuri la greu, pe bandă rulantă, pe toate poziţiile vacante în care candidează unul pe post, evident, clientela politică a PSD-ului, de prin cabinetele PSD sau oameni care fuseseră puşi cu delegare să conducă diferite direcţii, servicii. Operaţiunea care se efectuează astăzi în toate instituţiile publice este de fixare a clientelei pesediste la butoane, pe ideea că noi, când o să ne ducem şi o să preluăm conducerea ministerelor ori a celorlalte structuri, va trebui să lucrăm cu oamenii PSD-ului care sunt fixaţi pe post şi care or să ne boicoteze din prima zi", a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la B1 TV.

El a spus că Guvernul PNL va da o ordonanță de urgență pentru reorganizarea ministerelor, în condițiile în care vor fi doar 16 miniștri, față de 28, câți sunt acum, iar astfel vor putea fi refăcute organigramele pentru toate ministerele. De asemenea, vor fi anula toate concursurile care nu au respectat legea, a adăugat Orban.