Luderul USR, Dan Barna, întâmpinat la o întâlnire electorală din județul Arad de o formație de muzică populară care a rescris pentru el melodia "Cântă cucu-n Bucovina", spune că a fost "gestul unei filiale de a-și exprima încrederea și ospitalitatea", iar "cei care sunt împotrivă îi vor da simbolistică hiperbolică".

Dan BarnaFoto: USR, Facebook

"Aici este sărbătoare / Fiindcă USR-ul are / Pe Dan Barna invitat / Mai de seamă candiat", i-au cântat lăutarii lui Dan Barna, la o întâlnire electorală din județul Arad.

Barna a declarat, duminică, într-o conferință de presă la Brașov, că a fost "un gest frumos de ospitalitate locală", fără a avea altă semnificație.

"În turneul electoral din Arad, la Sântana, am fost întâmpinat cum învățaserăm noi că sunt românii ospitalieri. M-au așteptat în costume populare, cu pâine și sare, iar la sfârșit mi-au spus avem și o surpriză pentru dumneavoastră. Și a fost acel cântec. E un gest frumos de ospitalitate locală, nu are altă semnificație. Sigur, cei care sunt împotrivă îi vor da simbolistică hiperbolica. În realitate, a fost gestul unei filiale dintr-o comună din județul Arad de a-și exprima încrederea și ospitalitatea și este un lucru pe care chiar îl apreciez", a comentat liderul USR.