Un banal selfie cu o colegă de liceu a schimbat radical viața unei adolescente din Cape Town (Africa de Sud), aceasta aflând că a fost furată din maternitate de către mama sa adoptivă. Femeia deghizată în asistentă a furat bebelușul în timp ce mama acestuia dormea. Nimeni nu a știut nimic până când adolescenta nu și-a cunoscut din întâmplare adevărata soră, cu care a făcut acel selfie.

Un alt selfie al tinerelor, dupa cativa ani de la aflarea adevarului (twitter)Foto: Hotnews

Povestea impresionantă este relatată pe larg de BBC News. Fata, Miché Solomon, născută pe 30 aprilie 1997, a ajuns să se împrietenească cu o colegă mai mică ce studia la același liceu din Cape Town, Cassidy Nurse, în 2015. Cele două semănau foarte mult, colegii întrebându-le dacă sunt surori, însă tânăra nu a dat prea multă importanță acestui lucru, deși spune că a simțit o legătură specială din primul moment în care a văzut pe culoarele liceului pe Cassidy.

În ciuda diferenței de vârstă, cele două petreceau mult timp împreună și chiar obișnuiau să facă glume pe seama faptului că s-ar fi cunoscut într-o viață anterioară. Totul până când au făcut un selfie, poza fiind văzută de familiile lor.

Părinții lui Cassidy au privit cu uimire fotografia și au întrebat-o pe fiica lor dacă știe cumva când s-a născut prietena ei și, dacă cumva, aceasta a fost adoptată. În cele din urmă au aflat că data nașterii era chiar 30 aprilie 1997.

Asistenții sociali au fost sesizați și au stat de vorbă cu Miche, aceasta fiind de acord să facă un test ADN.

Ce se întâmplase însă? Femeia despre care tânăra a crezut toată viața că este mama ei, Lavona Solomon, pierduse o sarcină și, fără să spună familiei sau cunoscuților, s-a prefăcut că este în continuare gravidă, ulterior recurgând la răpirea lui Miche. Femeia a fost arestată, fiind judecată pentru răpire și fals în acte. Cazul a fost relatat pe larg și în presa locală.