Fostul ministru de Interne Carmen Dan intervine în scandalul din spațiul public generat de publicarea imaginilor cu intervenția autorităților la incendiul din clubul Colectiv și condamnă atacurile la adresa lui Raed Arafat, spunând că nu pot fi "destabilizate instituții vitale doar de dragul unui vot". Ea susține că, "pe fondul interesului electoral, se fabrică din nou teme care să stârnească emoție publică, oferind doritorilor de senzațional sânge, prin sacrificarea unor oameni care au făcut ceva pentru acest sistem": "Ca și momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”.

Carmen DanFoto: Captura video

Într-un mesaj publicat pe Facebook, fostul ministru Carmen Dan, senator PSD, susține că, "în practica obișnuită, pe fondul interesului electoral, se fabrică din nou teme care să stârnească emoție publică, oferind doritorilor de senzațional sânge, prin sacrificarea unor oameni care au făcut ceva pentru acest sistem". Ea spune că "ar fi bine să existe cumpătare, bun simț în evaluare și încredere că organele judiciare își vor face treaba fără a le oferi înainte de decizia legală victime".

"Ca și momentul 10 August, acum văd că e momentul “Arafat”. Nu sunt eu avocatul lui Raed Arafat; am convingerea că poate răspunde singur și cu argumente, însă nu pot să nu condamn punerea sa la zid în aceste zile", afirmă Carmen Dan.

Ea mai spune că "poate este mai util" pentru sistemul de intervenție de urgență să se reflecteze asupra beneficiului creării unei Agenții Guvernamentale pentru Situații de Urgență, "așezată pe principii solide de coordonare a tuturor instituțiilor cu competențe în gestionarea situațiilor de urgență" și nu pierde ocazia de a ataca PNL: "Acum câteva luni exista o astfel de viziune și era o construcție pe care o analizam, chiar înainte de a pleca din minister. Ar fi fost singurul obiectiv inedit al programului de guvernare propus de PNL! Este însă campanie electorală! Și este trist că în astfel de momente, printre instrumentele pentru lupta politică se află și discreditarea unor oameni și a unor instituții!".

Carmen Dan, ministru al Internelor la momentul 10 august 2018, când jandarmii au reprimat violent protestele, vorbește despre punerea "în fața plutonului de execuție" a Jandarmeriei, "o instituție fundamentală într-un stat democratic cum ne pretindem, discreditată, expusă manipulărilor grosolane, destabilizată funcțional". "Acum urmează IGSU! (...) Dar nu poți destabiliza instituții vitale din punct de vedere social, doar de dragul unui vot! Va veni vremea când va fi nevoie să le reclădim, o vreme mult mai dificilă decât vremea în care trebuie doar să le consolidăm și să le eficientizăm!", încheie Carmen Dan, amenințând că le va bloca accesul pe pagina sa de Facebook "tuturor contestatarilor care au sau nu (mai degrabă nu) toate datele despre cum funcționează sistemul de ordine publică sau cel al situațiilor de urgență".