Un caz medical rar a fost descoperit în Statele Unite, după ce un bărbat din Carolina de Nord a fost suspectat că ar fi condus băut. În pofida faptului că șoferul a negat vehement că ar fi consumat alcool, polițiștii nu l-au crezut și l-au dus la spital pentru analize, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost oprit în trafic și a refuzat să fie testat pentru alcoolemie, fiind dus la spital, unde s-a constatat că nivelul de alcool în sânge era de aproximativ 2,5 ori peste limita legală. El nu a fost crezut nici de medici, deși a negat că ar fi consumat alcool.

Cercetătorii de la Richmond University Medical Center din New York au descoperit în cele din urmă că bărbatul spunea adevărul. Nu băuse, însă în intenstinele sale se formează drojdie care fermentează carbohidraţii din alimente, exact ca în procesul de fabricare a berii.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost diagnosticat cu o afecțiune medicală rară - "sindromul fabricii de bere" (auto-brewery syndrome - ABS) - caracterizată prin faptul că organismul produce singur alcool.

"Acești pacienți au exact aceleași manifestări ca în cazul alcoolismului: mirosul, respirația, somnolența, modificările de mers", a declarat pentru CNN Fahad Malik, autorul unui studiu în care a fost inclus bărbatul.

Bărbatul a fost tratat cu un medicament antifungic.