Poliția Locală Ploiești caută 50 de voluntari "cu spirit civic", care să-i descopere pe cei care încalcă legea. Voluntarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, vor fi selectați în urma unui interviu și "vor acționa în zona de domiciliu, prin sesizarea și transmiterea faptelor de natură contravențională".

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Primăriei Ploiești, citată de Mediafax, programul de voluntariat va începe de luni și "se adresează ploieștenilor cu spirit civic care vor să se alăture reprezentanților Poliției Locale Ploiești în activitățile pe care aceștia le derulează în vederea menținerii și respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”.

Pot deveni voluntari persoanele majore, fără cazier judiciar sau antecedente penale, au cetățenia română și domiciliul în Ploiești și "sunt cunoscute ca având o conduită civică în comunitate”.

Selecția și recrutarea voluntarilor se va face în urma unui interviu care va avea la bază un dosar ce va include următoarele documente: copie act de identitate, cazier judiciar, adeverință eliberată de către medicul de familie că nu se află în evidență cu boli contagioase și neuropsihice, arată Primăria Ploiești. Cererile de înscriere se depun la sediul Poliției Locale Ploiești.

"În cadrul Programului de voluntariat, persoanele selectate vor acționa în zona de domiciliu, prin sesizarea și transmiterea faptelor de natură contravențională din domeniile de activitate ale Poliției Locale Ploiești, prin Dispeceratul instituției, la numărul de telefon 0244/954, precum și prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziția voluntarilor în acest sens”, mai precizează sursa citată.

Totodată, voluntarii îi vor însoți pe polițiștii locali la fața locului, putând avea și calitatea de martor.

De asemenea, voluntarii vor avea obligația de a păstra confidențialitatea datelor.