​Şoferul camionului la bordul căruia au fost găsite miercuri trupurile neînsufleţite a 39 de migranţi, la est de Londra, a fost inculpat pentru multiple capete de acuzare, printre care omor din culpă şi trafic de persoane, a comunicat sâmbătă poliţia britanică.

Soferul camionului (sursa foto- twitter)Foto: Hotnews

Nord-irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, este acuzat de 39 omoruri din culpă, trafic de persoane, complicitate le imigraţie ilegală şi spălare de bani, şi va compărea luni în faţa unui tribunal din Chelmsford, a informat sâmbătă poliţia britanică, potrivit Agerpres.

Alte trei persoane reţinute în legătură cu acest caz se află în continuare în arest, a indicat aceeaşi sursă.

Treizeci şi nouă de persoane - 31 de bărbaţi şi o femeie - au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia.

Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi. Mai multe familii care trăiesc în centrul Vietnamului şi-au făcut publice temerile că rude de-ale lor, având asupra lor paşapoarte chineze false, s-ar afla printre persoanele decedate.

Sâmbătă, ambasada Vietnamului la Londra a comunicat că nu are o confirmare oficială a identităţii celor 39 de persoane găsite fără suflare în camion, şi că se află în contact strâns cu poliţia britanică în ancheta privind identificarea victimelor, a transmis Reuters.