Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Donald Trump, a lăsat două mesaje vocale unui reporter american de la NBC News, în care vorbea despre faptul că are nevoie de bani și îl ataca pe contracandidatul Joe Biden. Giuliani ar fi trimis înregistrările unor convorbiri pe numărul de telefon al jurnalistului, din greșeală, fiind vorba despre ”apeluri din buzunar”. Jurnalistul tocmai îl intervievase pe Giuliani cu o zi înainte.

Rudy GiulianiFoto: Captura Fox News

Reporterul de investigații de la NBC, Rich Shapiro, spune că a primit două mesaje vocale de la avocatul președintelui Donald Trump, în decurs de o lună. Shapiro a ratat primul mesaj, în după-amiaza de 28 septembrie, pentru că se afla la petrecerea de zi de naștere a unui copil. Tocmai îl intervievase pe Giuliani cu o zi înainte.

Timp de trei minute cât a durat mesajul, avocatul personal al președintelui Donald Trump l-a atacat de democratul Joe Biden și familia acestuia, acuzându-l că a abuzat de funcțiile publice încă de când era senator și amintind de cazul Ucraina.

Într-o discuție cu un bărbat neidentificat, Giuliani a reluat teza potrivit căreia Biden a blocat o anchetă în Ucraina pentru a-și proteja fiul, Hunter Biden, care avea afaceri la Kiev. "A făcut același lucru și în China, a încercat și în Kazakhstan și în Rusia”, ar fi spus Giuliani.

A doua înregistrare, care a fost lăsată pe mesagerie în data de 16 octombrie, Giuliani pare că vorbește din nou cu un bărbat necunoscut. "Problema este că avem nevoie de bani. Avem nevoie de câteva sute de mii”, ar fi spus Giuliani la un moment dat, într-o conversație care, potrivit jurnalistului, ar fi făcut trimitere la un bărbat pe nume Robert și la Bahrain.

Giuliani nu a comentat încă acest incident.

Giuliani este și el implicat în Scandalul Ucraina care a făcut la deschiderea unei investigații de către democrați, în Camera Reprezentanților, privind presiuni făcute de președintele Donald Trump asupra Kievului, în vederea anchetării lui Joe Biden Parlamentarii i-au cerut lui Giuliani să le pună la dispoziție documente, în cadrul anchetei care ar putea duce la punerea sub acuzare a lui Trump.