Un muzeu din statul american Minnesota organizează, cu câteva zile înainte de Halloween, un sondaj pentru alegerea celei mai înfricoşătoare păpuşi, relatează Agerpres.

halloweenFoto: Hotnews

Centrul Istoric din comitatul Olmsted le propune utilizatorilor paginilor sale de social media să voteze cea mai înfricoşătoare păpuşă dintre cele nouă astfel de jucării propuse. Utilizatorii pot vota în cadrul concursului apreciind, comentând sau distribuind mesajele publicate de centru pe paginile sale de Facebook şi Instagram.

Păpuşa câştigătoare urmează să fie anunţată luni şi va fi expusă până la data de 2 noiembrie.

"Avem păpuşi care au pleoape mobile. Când sunt ridicate acestea de mişcă. Chiar se poate auzi un sunet când ploapele se ridică", a precizat curatorul Dan Nowakowski. Capul şi membrele unei alte păpuşi au fost realizate din cârpă. Apoi a fost vopsită pentru a imita culoarea tenului, dar vopseaua s-a scorojit. Din nefericire, acum arată ca o mumie și îi lipseşte o mână, a mai spus el.

Curatorul a precizat că aceste păpuşi, care provin din numeroase surse, inclusiv donaţii, nu au fost create pentru a fi înfricoşătoare, însă trecerea timpului şi calitatea materialelor din care au fost confecţionate îşi spun acum cuvântul.