Datele a 7,5 milioane de clienți ai companiei de software Adobe au fost făcute publice pe internet, din greșeală, potrivit unei surse citate de Bloomberg, transmite Mediafax.

adobeFoto: Hotnews

Adobe s-a ocupat de vulnerabilitate în aceeași zi în care aceasta a fost descoperită, pe 19 octombrie, a declarat persoana respectivă. Producătorul de software din San Jose, din California, a declarat că a oprit accesul publicului la o bază de date cu adresele de e-mail ale clienților săptămâna trecută, potrivit unei postări pe blog.

„Această problemă nu a fost legată și nici nu a afectat funcționarea produselor sau serviciilor Adobe de bază”, se arată în comunicat. „Analizăm procesele noastre de dezvoltare pentru a preveni apariția unei probleme similare în viitor.”

Un cercetător a găsit, de asemenea, datele de identificare ale clienților, starea abonamentului și situația plăților, potrivit site-ului Comparitech, care a raportat pentru prima dată problema de securitate. Informațiile nu includeau parole sau informații financiare, a spus Adobe în postare.

Adobe este lider de piață în software-ul de creație, cu produse care includ aplicațiile Photoshop, Illustrator, InDesign și Premiere. Recenta scurgere de date este mult mai mică decât cea din 2013, când hackerii au furat nume de utilizator și parole criptate pentru 38 de milioane de clienți.