​Raed Arafat anunță, într-o postare pe Facebook, că va prezenta un punct de vedere referitor la filmul din noaptea tragediei de la Colectiv abia după comemorarea acestui eveniment, dar și după alegerile prezidențiale. Imaginile au fost publicate de Libertatea și nu au fost difuzate până acum.

Raed ArafatFoto: AGERPRES

„Având în vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emoțional major care trebuie respectat, dar și faptul ca se desfasoară procesul electoral pentru alegerea președintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele iesiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

El precizează că, după apariția imaginilor în Libertatea, a solicitat celor de la ISUBIF si IGSU să răspundă acuzațiilor privind presupusa ascundere a înregistrării, apreciind că răspunsurile date de aceștia au fost „realiste și corect expuse”.

Raed Arafat precizează, de asemenea, că nu avea cum să ascundă niște imagini care nu i-au fost date, așa cum au explicat și cei din conducerea IGSU.

Parchetul General a anunțat că nu a avut la dosarul Colectiv filmulețul publicat joi legat de intervenția de la locul tragediei și nici nu știa despre existența acestuia. Procurorii mai spun că au cerut Inspectoratului pentru Situații de Urgență aceste înregistrări, pentru a fi incluse în dosarul care vizează modul în care au intervenit autoritățile.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență nu a ascuns imaginile filmate cu intervenția la clubul Colectiv de acum patru ani, pentru că astfel de filmări sunt furnizate organelor abilitate doar la cerere, a susținut joi, colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general.