Costel Alexa, propus pentru funcția de ministru al Mediului în Guvernul Orban, este deputat la al doilea mandat. El este doctor în climatologie și meteorologie. A lucrat ca operator de sondaje și a fost consilier la Oficiul de Cadastru din Iași.

Alexe CostelFoto: Camera Deputatilor

Costel Alexe are 36 de ani și este liderul filialei municipale Iași a PNL, fiind deputat la al doilea mandat.

Este licențiat în Geografie la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Tot la această universitate a urmat un masterat în domeniul mediului. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputației, Costel Alexe este doctor în climatologie și meteorologie.

Potrivit CV-ului afișat pe Camera Deputaților, înainte de a fi deputat, Alexe a lucrat ca operator de interviu la mai multe institute de sondare a opiniei publice. Între octombrie 2007 - iunie 2012 a fost consilier la Serviciul Juridic și Relații cu Publicul din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Iași.

În mandatul primul de deputat, Costel Alexe a inițiat 77 de propuneri legislative, dintre care 18 au fost promulgate legi. A fost membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic (din aprilie 2014) şi în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă (până în aprilie 2014), secretar (decembrie 2013-martie 2014). De asemenea, a făcut parte din Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi.

În cel de-al doilea mandat, Costel Alexe este vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, membru (din noiembrie 2018) în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei şi membru supleant în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.

Potrivit declarației de avere, Costel Alexe deține alături de soția sa patru terenuri şi trei apartamente, dar şi credite de 100.000 de euro şi 140.000 de lei.