Violeta Alexandru, propunerea premierului desemnat Ludovic Orban pentru funcția de ministru al Muncii, a fost consilier la Cotroceni, ministru pentru Dialog Social în Guvernul Cioloș și director al Institutului de Politici Publice, pe care l-a fondat. Ea este președintele PNL București.

HotNews.roFoto: Hotnews

Absolventă a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Violeta Alexandru are 43 de ani. Ea are un master în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională şi un altul în Afaceri Internaţionale şi Managementul Conflictelor.

Între 1994 şi 1997, a activat în Asociaţia Pro Democraţia în funcţia de coordonator relaţii publice. Între 1997 şi 1999 a fost consilier în Departamentul de Comunicări Internaţionale şi Relaţii cu Românii de Pretutindeni din Administraţia Prezidenţială. De la Administrația Prezidențială s-a reîntors la Asociaţia Pro Democraţia ca director executiv, după care a fondat Institutul pentru Politici Publice (IPP), unde a activat ca director până în noiembrie 2015.

În noiembrie 2015, a fost aleasă de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru delegat pentru consultare publică şi dialog social în noul Guvern. După guvernarea tehnocrată, Violeta Alexandru s-a înscris în PNL, unde a activat în organizaţia Sector 1 ca vicepreşedinte. Acum, ea este lider al PNL București.

Ea a mai candidat pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, dar nu a ajuns în Parlamentul European, ocupând locul al 12-lea pe lista de pe care au intrat în PE doar primii 10 candidați.

Anul trecut a avut venituri de circa 200.000 de lei și deține un apartament de 62 m.p. în Capitală. Vezi aici declarația de avere a Violetei Alexandru.