Un subofițer care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov ajuns la locul tragediei de la Colectiv a realizat la fața locului o filmare de aproape 21 de minute cu intervenția pompierilor care a fost ținută ascunsă de către ISU și IGSU, scrie Libertatea, care anunță că astăzi va face publice respectivele imagini.

ColectivFoto: Libertatea

Filmarea a fost furnizată de un ofițer de pompieri care spune că a făcut acest lucru pentru că ”în imaginile filmate de Departamentul de Informare și Relații Publice al ISU se vedea altceva decât versiunea care fusese comunicată oamenilor, anume că intervenția de salvare a vieților a fost impecabilă, aceste imagini nu au fost făcute publice niciodată”.

”După ce s-a realizat ce conțin, filmările colegului meu nu au fost văzute decât de către un grup mic de ofițeri superiori, nu au fost folosite nici la analizele interne, nu au fost date Corpului de Control al Guvernului Cioloș și nici procurorilor”, a declarat pompierul pentru Libertatea.

”Focul din club era stins, mai rămăsese fum, trebuia să te ocupi de oamenii din exterior. Nu le-au luat nici măcar pulsul, nu s-au aplecat spre ei și acest lucru a fost imediat vizibil când șefii au văzut imaginile și, practic, filmarea a fost ascunsă tuturor”, a spus ofițerul.

Pe filmare se aude la un moment dat cum colonelul Orlando Șchiopu, adjunctul inspectorului șef ISU, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea”!, scrie Libertatea în materialul ce poate fi citit integral aici.

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că, ”având în vedere diseminarea în spațiul public”, secretarul de stat Raed Arafat a solicitat convocarea unei conferințe de presă.