Oana Bogdan, care în luna martie a declanșat un val de reacții după ce a vorbit despre "renunțarea la proprietate”, demisionează din Plus, partidul lui Dacian Cioloș. Ea era membră a Biroului Național, iar Dacian Cioloș o numea ”roata motrice în jurul căreia s-a construit echipa executivă care a dat formă și substanță Plus”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oana Bogdan și-a anunțat demisia din partid printr-o scrisoare transmisă membrilor Consiliului Național al Plus, în care a argumentat că vrea să fie prezentă mai mult la Bruxelles, unde conduce un birou de arhitectură.

Demisia acesteia a fost anunțată oficial, potrivit Mediafax, și printr-un comunicat transmis de Plus:

  • "Oana Bogdan, membru în Biroul Național PLUS, și-a dat demisia din partid.
  • După cum chiar ea a explicat într-o scrisoare adresată membrilor Consiliului Național, demisia ține de nevoia de a fi mult mai prezența la Bruxelles, unde Oana conduce un birou de arhitectură de succes.
  • Ultimii trei ani, dedicați României, au ținut-o departe de conducerea firmei pe care a înființat-o.
  • Faptul că, astăzi, Oana a ales să se implice mai mult în proiecte care țin de arhitectură nu înseamnă că ea a abandonat sau a întors spatele PLUS. Dimpotrivă. Oana și PLUS se vor regăsi cât de curând in proiectul de reînnoire a Europei".

În luna martie, Oana Bogdan a declanșat un val de reacții după ce a scris pe Facebook că vrea desființarea proprietății și a granițelor, spunând că "omenirea va reuși să conviețuiască în armonie abia atunci când acest lucru se va întâmpla".

"Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”, spunea Oana Bogdan, într-un comentariu la o postare din 1 decembrie a unui internaut care vorbea despre ziua națională a României.

În urma criticilor primite, ea a reacționat spunând că "nu a fost vorba nicio clipă” de confiscarea sau deposedarea forțată de proprietate a oamenilor”, ci despre o reacție la comentariul unui coleg arhitect.

Despre Oana Bogdan, Dacian Cioloș spunea că ”a fost și este roata motrice în jurul căreia s-a construit echipa executivă care a dat formă și substanță proiectului politic RO+ devenit, mai apoi, PLUS”.