Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, îl atacă și îl ironizează pe premierul desemnat, Ludovic Orban, după ce acesta a criticat intenţia Guvernului demis de majorare a salariului minim net pe economie cu 100 de lei.

Marius BudaiFoto: Captura video

Budăi a postat miercuri pe Facebook un mesaj în care susține că majorarea salariului minim "propusă" de Guvernul PSD "va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei şi reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate, dar domnul Orban nu știe și nici nu este interesat de aceste lucruri". "Poate cineva ar trebui să-i dea un reset".

Marius Budăi lansează un atac la adresa lui Ludovic Orban: "Când ți-ai făcut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal că singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Când stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni și când ai obținut primul loc de muncă pe filiera securistică a tăticului, este firesc să nu poți înțelege valoarea muncii cinstite".

Ministrul demis al Muncii susține că prim-ministrul desemnat "are restanțe mari atât la capitolul economie, cât și la capitolul istorie" și continuă într-o notă ironică: "O să-i dau doar două cifre legate de geografie, poate la materia asta se descurcă mai bine".

Budăi spune că, din toate țările din lume, 195, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al salariului minim, dar și cel mai mare nivel al emigrației forței de muncă. "Domnule Orban, ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?".

Guvernul demis va pune de miercuri în transparenţă decizională o Hotărâre de Guvern prin care salariul minim pe economie să fie majorat cu 100 de lei, a anunţat, marţi, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, spune însă că decizia privind stabilirea salariului minim o poate lua doar un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin moţiune de cenzură. "Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu... Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care este în funcţiune. Rămân la Palatul Victoria doar până la învestirea unui guvern şi nu pot să angajeze decizii importante de guvernare, ci numai să administreze treburile curente. Decizia privind stabilirea salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament", a afirmat Ludovic Orban.