Mircea Diaconu, susţinut în alegerile prezidențiale de către Pro România şi ALDE, susține că dacă va deveni preşedinte nu va intra nicio oră în Palatul Cotroceni şi va cere Guvernului să îi găsească un alt sediu.

Mircea DiaconuFoto: Agerpres

"Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc. Nu intru nicio oră la Cotroceni. Mandatul este al Cotrocenilor? Este al naţiunii. Cotroceniul este un palat. Refuz Cotroceniul. Fac o hârtie către Guvernul României care va fi la acea vreme cerând să mi se găsească sau să căutăm un sediu pentru Preşedinţie, pentru că Palatul Cotroceni, după părerea mea, este un palat regal cu o destinaţie exactă dată prin testament regal şi care nu este în niciun caz cel mai potrivit pentru Preşedinţie. Un palat regal nu poate fi un loc pentru preşedinte", a declarat Mircea Diaconu, marți, la Timișoara, potrivit Agerpres.

El a spus că lista sa conţine multe priorităţi, dar esenţială va fi încercarea sa de a explica instituţiilor fundamentale ale statului, "cu legea în mână, care sunt competenţele, limitele şi frontierele de competenţă".

"Mereu, cineva spune că Constituţia este proastă şi trebuie să o schimbăm. Constituţia trebuie să o respectăm aşa cum este câtă vreme este în vigoare, iar preşedintele este chemat să garanteze aplicarea Constituţiei", a adăugat Diaconu.