Uniunea Salvați România ar putea susține Guvernul PNL, dacă Ludovic Orban își va asuma răspunderea în Parlament pe anumite proiecte de lege, a declarat la RFI liderul USR, Dan Barna, care consideră că este ”unul din scenariile foarte posibile”.

Dan BarnaFoto: USR, Facebook

Sprijinul USR pentru învestirea Guvernului va depinde de răspunsul premierului desemnat, declară Dan Barna: ”Sunt mai multe variante, asumarea răspunderii pe niște proiecte de lege (...), mai sunt elemente legate de Secția Specială, legate de legile justiției, chestiunea cu pensionarea anticipată a magistraților (...). Am văzut ieri că nu există majoritate, astăzi vom discuta concret despre ce alternative va prezenta premierul. De asemenea, am vrea să vedem și voi solicita premierului o listă a Cabinetului la care s-a gândit”.

Întrebat dacă USR va susține Guvernul, în cazul în care Ludovic Orban va accepta să-și asume răspunderea pe anumite proiecte de legi, Dan Barna a răspuns: ”Este unul din scenariile foarte posibile (...). Dacă premierul își asumă răspunderea, avem o garanție că într-adevăr PNL intenționează cu adevărat să meargă în această direcție a reformelor și asta o să susținem fără nici un fel de problemă”.