Prim-ministrul demis, Viorica Dăncilă, a declarat, luni la Parlament, că, în calitate de președinte PSD, îl va demite imediat pe Răzvan Cuc, dacă se adeveresc acuzațiile privind intervenția acestuia pe lânga fosta directoare a TAROM pentru a ține avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură. Cu toate acestea, Dăncilă a subliniat că ”nu cred că cineva și-ar permite să facă așa ceva”. Mai mult, aceasta a atras atenția jurnaliștilor că pleacă de la premisa că este adevărat”.

DancilaFoto: Captura video

”Demiterea imediata”, a spus șefa PSD, întrebată care va fi măsura luată în cazul în care se confirmă că Răzvan Cuc a cerut ținerea la sol a avioanelor, adăugând că ”nu cred că cineva și-ar permite așa ceva”.

”Văd că porniți de la premisa că este adevărat. Ministrul Transporturilor are dreptul să se intereseze cu privire la anumiți pasageri. Acest lucru nu presupune că cineva și-ar permite să ceară să țină avioanele la sol”, a spus Dăncilă.

Premierul demis a spus că Corpul de control va veni cu toate datele, subliniind că ”eu am încredere în oameni și încredere în prezumția de nevinovăție”.

”Este o acuzație foarte gravă, este grav și când spunem că este adevărat. Sunt informații contradictorii. Trebuie să vedem care este realitatea, adevărul este mai important decât minciuna”, a conchis Dăncilă.