Fostul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman Olguța Șefu, condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, contestă și ea decizia de condamnare, printr-o cale extraordinară de atac. Calea a fost deschisă de Liviu Dragnea, care a contestat prin aceeași cale de atac decizia de condamnare la trei ani și jumătate de închisoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Contestația în anulare a fost depusă luni la instanța supremă de către Adrian Toni Neacșu, avocatul fostei directoare a DGASPC Teleorman, fiind contestată modalitatea de constituire a completurilor de judecată.

În dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, fosta directoare executivă a DGASPC a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Dacă instanța supremă admite aceste contestații în anulare, procesele ar putea fi rejudecate în faza de apel.

Calea atacării deciziei de condamnare prin căi extraordinare de atac a fost deschisă de Liviu Dragnea, condamnat în acest dosar la trei ani și jumătate de închisoare pentru trafic de influență.

Potrivit portalului instanței supreme, contestația în anulare a fost depusă de Liviu Dragnea joi. Termenul de judecată a fost stabilit pentru 11 decembrie.

Surse din dosar au explicat pentru HotNews.ro că avocații fostului lider al PSD contestă modalitatea de constituire a completului de 5 judecători de la instanța supremă care l-a condamnat pe Liviu Dragnea. Mai exact, se invocă faptul că acest complet a fost constituit prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii și ale colegiului de conducere al Înaltei Curți de Casație și Justiție care nu au fost făcute publice, nefiind publicate în Monitorul Oficial.

Este folosit practic același tip de argumente juridice invocate de judecătoarea Camelia Bogdan la Curtea de Apel București, unde aceasta a obținut anularea hotărârii din 2018 a Secţiei pentru judecători a CSM privind componenţa completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a hotărârilor colegiului de conducere al instanței supreme privind numărul şi tragerea la sorţi a completurilor de 5 judecători pentru anul 2019. Decizia Curții de Apel București nu este însă definitivă.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea este încarcerat din 27 mai la Penitenciarul Rahova.