Trupele americane, care au fost retrase din nordul Siriei, au ajuns luni în districtul Dahuk din Irak, după ce au trecut granița în regiunea irakiană Kurdistan, relatează Reuters citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unor martori, cel puțin 100 de vehicule care transportau militari americani au trecut în Irak. O sursă din cadrul forțelor irakiene a informat că trupele americane au ajuns în regiunea irakiană Kurdistan. O a doua sursă a informat că trupele americane au trecut în Irak din Sahela.

Secretarul american al Apărării, Mark Esper, a informat sâmbătă că aproximativ 1.000 de militari retrași din nordul Siriei vor fi transportați în vestul Irakului pentru a continua campania de combatere a militanților Stat Islamic.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional pentru că a retras trupele americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul. Ulterior, Administraţia Donald Trump a somat Turcia să înceteze ofensiva militară din Siria.