Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, va merge luni în vizită în Barcelona urmând a se întâlni cu polițiștii care au fost răniți în protestele ce au zguduit Catalonia în ultima săptămână, el acuzându-l pe liderul guvernului regional, Quim Torra, că nu și-a îndeplinit mandatul și a întors spatele forțelor de ordine, refuzând să condamne violențele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Barcelona a fost scena unor violențe pentru a șaptea noapte consecutivă, proteste care au culminat cu ciocniri între manifestanți și polițiști fiind declanșate de condamnarea la închisoare a celor 9 separatiști catalani.

Sanchez îi va vizita pe polițiștii răniți și se va întâlni cu forțele de securitate din regiune. Potrivit ministerului de interne, 288 de ofițeri au fost răniți și 194 oameni au fost arestați.

Sanchez i-a transmis lui Torra că datoria lui de lider al guvernului regional este aceea de a asigura ordinea publică și de a asigura o conviețuire armonioasă între cele două tabere pro și contra independență, notează Reuters.

“Prestația dvs din ultimele zile a mers exact în direcția opusă”, a scris Sanchez într-o scrisoare adresată liderului regional.

Presa din Spania a relatat că Torra ar fi încercat să aibă o convorbire telefonică cu premierul spaniol, atât sâmbătă, cât și duminică, însă a fost refuzat. Torra a susținut, într-o declarație de presă, că el a condamnat violențele și l-a acuzat pe premier că refuză dialogul.