În dimineața zilei moțiunii, ministrul Transporturilor i-ar fi cerut șefei Tarom informații despre parlamentarii care s-au îmbarcat către București, potrivit unor mesaje publicate de stirileprotv.ro. Într-o conferință de presă, Răzvan Cuc a recunoscut că a întrebat-o pe Mădălină Mezei, cu o seară înainte ce „parlamentari zboară”.

Razvan CucFoto: Agerpres

Potrivit stirileprotv.ro, Cuc i-ar fi trimis lui Mezei mai multe mesaje, la 9 dimineaţa, în ziua moţiunii.

  • Cuc: „Mai uitaţi-vă pe Satu Mare dacă a plecat vreunul”
  • Mezei: „Bună dimineața. Da 1”
  • Cuc: „Cine?”
  • Mezei: „Petrețchi”
  • Cuc: Ok.

Vineri, după ce a luat amploare scandalul în care este acuzat de șefa demisă a Tarom că a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii, Cuc a recunoscut că s-a întâlnit cu aceasta cu o seară înainte, în fața casei lui Mezei și a întrebat-o „ce parlamentari zboară”.

Chiar dacă se interesa chiar în ziua moțiunii despre parlamentarii care s-au îmbarcat spre București, vineri a sugerat că nu știe cine sunt aleșii. „O să cer o situație de la Tarom să văd câți parlamentari au zburat în acea dimineață, pentru că rezervări se pot face foarte multe dar propriu-zis zborului, o să vedem câți au venit”, a spus Cuc.

Nicolae Miroslav Petrețchi, menționat în schimbul de mesaje, este deputat al Uniunii Ucrainenilor și a votat la moțiunea de cenzură.