Fostul director Tarom, Mădălina Mezei, se va prezenta la Direcția Națională Anticorupție după ce a dezvăluit că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură. Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat vineri că a dispus Corpului de Control să înceapă verificări la Ministerul Transporturilor și la TAROM

Madalina MezeiFoto: Facebook/ Mezei Madalina

”Am fost contactată de DNA și mă voi duce, luni, la ora 10, la DNA să declar, sub jurământ, tot ce am declarat și public”, a declarat Mezei, vineri, în cadrul unei emisiuni de la B1 TV.

Întrebată de ce a dezvăluit faptul că ministrul Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină avioanele la sol pe 10 octombrie abia după ce a fost schimbată din funcție și nu imediat ce i s-a solicitat acest lucru, Mădălina Mezei a răspuns: ”Eu nu am făcut această declarație. Au apărut niște informații în spațiul public și nu am făcut decât să le confirm. Obiectivul meu a fost să țin avioanele în aer și m-am asigurat prin toate mijloacele că voi evita o astfel de situație”.

Ea a precizat că ministrul Transporturilor a făcut solicitarea cu pricina cu o zi înaintea moțiunii de cenzură.

Directorul demis al Tarom, Mădălina Mezei, a confirmat joi pentru HotNews.ro că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a cerut să reţină aeronavele Tarom la sol în ziua moţiunii de cenzură, pentru ca unii parlamentari să nu poată ajunge la vot. Ea a susținut că acesta este motivul real al demiterii sale şi a declarat, pentru Mediafax, că îi va face plângere penală ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Minciunile pe care le aruncă acum pe piață, crezând că cineva ar putea să-i securizeze poziția de director general, nu au nicio acoperire. Dacă cineva i-ar fi cerut așa ceva, ar fi trebuit să iasă public, atunci, și să spună lucrurilor pe nume. Or, doamna a așteptat până acum momentul oportun pentru ea, crezând că va deveni o victimă a cuiva și va reuși să rămână în funcție cu sprijinul știut numai de ea", a fost reacția lui Răzvan Cuc.

Consiliul de Administrație al Tarom preciza, într-un comunicat de presă, că în ședința din 15 octombrie a analizat activitatea directorului general și a constatat nerespectarea contractului de către Mădălina Mezei.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia Tarom în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.