În timp ce Dan Barna făcea apel la membrii USR să nu mai atace ziariștii de la Rise Project, Andrei Caramitru propunea jocuri de scrabble pe contul lui de Facebook, scriind că, dacă ia trei litere din numele site-ului de investigații, găsește doar două cuvinte: „SRI și SIE”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce posta Andrei Caramitru în dimineața zilei de vineri:

„RISE. Dacă luați doar 3 litere din numele lor, ce cuvinte se pot forma? Ca la scrabble? Eu am găsit două cuvinte deocamdată: SRI și SIE”.

Aproape concomitent (în urmă cu „3 ore”, după cum informa Facebook), Dan Barna scria, într-o postare mai lungă:

„Fac un apel la membrii de partid și susținători să nu mai atace jurnaliștii de la Rise. Nu Rise este adversarul, ci vechea clasă politică și partidele care încearcă să blocheze oameni noi să candideze”.

Postarea lui Andrei Caramitru, un obișnuit al polemicilor pe rețeaua de socializare, a stârnit reacții critice și din partea altor colegi din USR - PLUS.

Mihai Polițeanu s-a delimitat rapid de acesta, cerându-și scuze, tot pe Facebook:

„Îmi cer scuze în numele meu și al colegilor din USR pentru mitocăniile lui Andrei Caramitru la adresa jurnaliștilor. De fapt, pentru mitocănii în general. Nici nu contează la adresa cui sunt. #USResteBunSimt”.

Și Iulian Bulai a postat un mesaj de susținere pentru presa independentă.

„Am donat, în timp, pentru Fondul pentru Democrație, pentru Recorder.ro, pentru Rise Project, pentru Casa Jurnalistului. Îmi doresc ca, pe viitor, să pot face mai mult pentru ca jurnalismul independent să devină și mai vizibil, și mai... independent.

Zilele acestea, Rise Project a primit o nouă donație din partea mea. (...) E dreptul fiecărui jurnalist deci și al jurnaliștilor de la Rise să producă material de presă și dispună asupra folosirii după propriile credințe și valori. Nimeni nu are dreptul să conteste asta”.