Ministerul de Externe a transmis, joi, către AEP, o listă suplimentară de 55 de secții de votare în străinătate în contextul alegerilor prezidențiale, potrivit Mediafax. Până în prezent MAE a propus înființarea a 832 de secții de votare pentru alegerile din străinătate.

„Ministerul Afacerilor Externe a transmis către Autoritatea Electorală Permanentă o listă suplimentară cu 55 de secții de votare în străinătate. Astfel, până în prezent, MAE a propus un număr de 832 secții de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile prezidențiale. Printre țările în care vor fi organizate cele mai multe secții de votare se numără: Spania (143), Italia (142), Germania (79), Marea Britanie (72), Franța (49), SUA (38), Republica Moldova (36), Olanda (25), Belgia (23), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (17), Grecia (11), Portugalia (9), Elveția (8)”, transmite MAE, potrivit Mediafax.

Instituția precizează că pe lângă secțiile de votare organizate, în mod tradițional, în teatrele de operațiuni din Afganistan, va fi organizată, în premieră, o secție de votare și în Mali, pentru a permite militarilor români care participă la misiunile din cadrul operațiunii Multidimensionale Integrate a ONU de Stabilizare în Republica Mali să își exercite dreptul de vot.

Termenul limită prevăzut de lege până la care MAE poate transmite către Autoritatea Electorală Permanentă propuneri de secții de votare în străinătate este 19 octombrie 2019.

Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie în țară și între 8 și 10 noiembrie în străinătate. Potrivit hotărârii adoptate de Guvern, al doilea scrutin urmează să aibă loc pe 24 noiembrie în țară și între 22 și 24 noiembrie în Diaspora.