Un profesor de sport din Pașcani, județul Iași, acuzat că a hărțuit o elevă, a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune morale de 10.000 de lei. Magistrații i-au interzis să predea timp de doi ani, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un profesor de sport de la un liceu din Pașcani, care în martie 2017 a fost acuzat de o elevă că a hărțuit-o, a fost condamnat definitiv la trei luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune morale de 10.000 de lei, printr-o sentință a Curții de Apel Iași.

Bărbatul a fost condamnat în primă instanță de Judecătoria Pașcani, în luna martie 2019, la pedeapsa de 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru hărțuire. Tot atunci, magistrații i-au interzis, printre altele, să profeseze timp de 2 ani, l-au obligat să facă muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 60 de zile și să-i plătească elevei sale 20.000 lei cu titlu de daune morale.

Profesorul a contestat decizia Judecătoriei Pașcani, iar după judecarea apelului la Curtea de Apel Iași a fost modificată doar suma pe care trebuie să o plătească.

„Admite apelul formulat de inculpatul Angheluş Petrică, împotriva sentinţei penale (...), pronunţate de Judecătoria Paşcani (...) pe care o desființează, în parte, în latura civilă. Rejudecând cauza: Reduce de la 20.000 de lei, la 10.000 de lei, suma pe care a fost obligat inculpatul să o plătească părţii civile (..), cu titlu de daune morale", se arată în decizia Curții de Apel Iași. Și eleva a contestat decizia primei instanțe dar apelul i-a fost respins ca nefondat.

Ancheta în acest caz a început în martie 2017, după ce o elevă și-a anunțat diriginta că dascălul a sunat-o și i-a făcut avansuri, cerându-i o relație. Convorbirea a fost înregistrată şi a ajuns la anchetatori.

Pe acea înregistrare a convorbirii telefonice se aude cum profesorul o invită insistent pe elevă la o cafea, deşi aceasta îi spune că nu stă de vorbă cu necunoscuți și încearcă să refuze.

„Vorbesc foarte serios, nu fac mișto, eu sunt om în toată firea, nu sunt un puțoi de ăsta de 18, 21, 25, 19 ani. Sunt om în toată firea și am vorbit foarte serios. Îmi ești dragă și aș vrea să ne vedem să mergem undeva, să îți fac un cadou, un pulovăraș, un bănuț, că tu îmi ești dragă și știu că și ție îți place viața", ar fi spus profesorul Petrică Angheluș, potrivit înregistrării.

Întrebat atunci dacă pe înregistrarea de la care a pornit ancheta este vocea sa, profesorul Petrică Angheluș a declarat că "este posibil", dar că la data convorbirii nu ştia că fata este elevă a şcolii unde predă.

Nu era prima abatere a cadrului didactic, acesta fiind sancționat în 2014 pentru abuz.