Locomotiva trenului de persoane Cluj-Napoca - Viena a fost cuprinsă de flăcări, joi, imediat după plecarea din Gara Cluj-Napoca, călătorii fiind evacuaţi din vagoane până la sosirea pompierilor. Este al doilea incendiu pe calea ferată în decurs de câteva zile, după ce duminică locomotiva unui tren de persoane a luat foc tot într-o gară din Cluj.

Masina pompieriFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, citați de Agerpres, ISU a fost alertat în jurul orei 7,40, iar primele informaţii arată că este vorba despre un incendiu izbucnit la locomotiva trenului Cluj-Napoca - Viena.

Două autospeciale ale pompierilor şi un echipaj SMURD au fost mobilizate ca urmare a unui incendiu care a cuprins o locomotivă care rula pe calea ferată din apropierea străzii Tăietura Turcului, din municipiul Cluj-Napoca. (...) Călătorii au fost evacuaţi din tren până la sosirea pompierilor, iar vagoanele au fost decuplate de la locomotivă cu o altă locomotivă trimisă de către regia de transport feroviar", a anunțțat ISI Cluj.

Pompierii sosiţi la locul incendiului au putut interveni numai după ce a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică a căii ferate, a mai spus sursa citată.

Nu au fost persoane rănite, iar focul a fost stins.

Conform martorilor, vagoanele cu călători au fost duse cu o altă locomotivă în staţia Cluj-Napoca. Deocamdată nu sunt cunoscute cauzele incendiului.