Tribunalul Tulcea a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, care a fost prinsă marţi în timp ce lua 300 de lei mită de la soţul unei paciente, transmite Agerpres. Direcția Generală Anticorupție s-ar fi autosesizat în urma unor informații publicate pe Facebook.

MediciFoto: Pixabay

Potrivit site-ului instanţei de judecată, doctoriţa este acuzată de săvârşirea a 18 infracţiuni de luare de mită, iar decizia poate fi contestată în următoarele 48 de ore. Deniz-Taniure Dumitrache care figurează pe site-ul SJU drept director medical a fost prinsă marţi, atunci când lua de la soţul unei paciente 300 de lei pentru servicii medicale şi analize pentru persoane neasigurate în sistemul de sănătate publică şi a fost reţinută timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, asupra medicului au mai fost găsite sumele de 3.000 de euro şi de 2.650 de lei despre care se crede că provin din fapte de corupţie. Ofiţerii DGA s-ar fi autosesizat prin observarea unor informaţii din mediul online, respectiv o pagină de Facebook a unor mame din judeţ. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a medicului SJU.