Un șofer a fost filmat în timp ce își conducea mașina cu viteză pe contrasens, pe autostrada A4. Imaginile au fost postate pe Facebook și au fost distribuite de sute de ori, transmite Mediafax.

Pe contrasens pe A4Foto: Captura Facebook

Pe filmarea distribuită de peste 300 de ori se vede cum un bărbat în vârstă conduce cu viteză o mașină, pe sensul opus de mers al autostrăzii, pe banda a doua. Spre norocul lui, traficul era redus.

„A 4 Constanța,, tataie cu semn de începător, pe contrasens”, este mesajul care însoțește imaginile postate pe Facebook.

Între cei care au făcut comentarii, cineva a întrebat dacă incidentul a fost anunțat la 112 și dacă șoferul a fost amendat de polițiști, iar altă persoană a scris că în România, spre deosebire de alte țări, sunt întâlnite frecvent astfel de cazuri.

„Nu e singurul caz... am văzut vreo 4-5 cazuri de genul în ultimele 2-3 săptămâni, în România, iar în Londra unde sunt milioane de mașini, cu șoferi chiar și de 70-80, nu am văzut sau auzit niciodată de cazuri de genul”, a scris internautul.

De asemenea, un alt comentator consideră că autostrăzile din România au prea puține ieșiri iar șoferii trebuie să parcurgă o distanță foarte mare pentru a putea să întoarcă.

„Vă spun eu de ce merge invers?? Avem autostrada făcută fără cap, fără ieșiri sau posibilitatea de a întoarce... de curând am intrat și eu aiurea pe autostradă la Deva și GPS-ul meu vroia să mă întorc, ghici unde pe autostradă... și am preferat să merg 100 km dus și 100 întors pentru a face acea întorcere”, a scris internautul.