​Oficialitățile pesediste din Vrancea au fost decorate de arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, IPS Ciprian, pentru sprijinul acordat pentru ridicarea catedralei din Focșani. În timpul ceremoniei, preotul paroh al catedralei a încercat să îi pupe mâna lui Marian Oprișan, șeful Consiliului Județean Vrancea, imaginile devenind virale.

Marian OprisanFoto: Captura YouTube

Potrivit stiridefocsani.ro, s-au dovedit vrednici pentru a fi decorați de biserică primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, care a primit Ordinul „Sf Mucenic Sava de la Buzău” clasa a II-a (cu steaua, eșarfa adiacentă, icoana și buchetul de flori), aceeași distincție a primit și edilul orașului Panciu, Iulian Nica, în timp ce Marian Oprișan a primit Ordinul „Sf. Mucenic Sava de la Buzău” clasa I.

În timpul ceremoniei, preotul paroh al catedralei, Florentin Răuță, a încercat să îi pupe mâna lui Marian Oprișan. Potrivit imaginilor, șeful PSD și al CJ Vrancea își retrage mâna chiar înainte ca preotul să-și manifeste aprecierea în acest mod inedit.

Ulterior, preotul focșănean îl laudă pe șeful județului Vrancea și îi dăruiește o icoană.

"Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic de mare importanță, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-aţi făcut în anii de administraţie în judeţul Vrancea şi pentru faptul că în aparatul administrativ al județului Vrancea pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutaţi din mijlocul bisericii, crescuţi aşa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie şi gust de prescură, sunt oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre”, a spus în timpul ceremoniei parohul catedralei din Focșani, Florin Răuţă.

Imaginile au devenit virale pe Facebook.

"Ce vedeți în imagine este un preot care se-apleacă să-i pupe mâna lui Marian Oprișan la slujba de sfințire a Catedralei Sfânta Parascheva din Focșani. Ce moment jalnic! (…) Un pic de demnitate în atâta dispreț față de enoriași, n-ar fi stricat, părinte” / "Un preot a vrut să-i sărute mîna lui Oprișan. Așa se prostituează unii slujitori în fața politicienilor. Dumnezeu vă mai rabdă?” / "Atâta obediență ! Onor BOR, acum puteți sa-l "hirotonisiți" sunt câteva dintre comentarii.