Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale de luna viitoare, a publicat pe Facebook un document potrivit căruia a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea unei universități din Ucraina. Numele de pe document este incomplet, lipsind litera ”u” de la finalul numelui de familie, și se spune că Alexandru Cumpănașu a urmat un curs de ”Doctorat onorific” la respectiva Universitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cumpănașu, care a obținut o diplomă de master de la o universitate online elvețiană fără a avea o facultate absolvită, spune acum că va cere contracandidaților și celor care l-au criticat ”să respecte eticheta academică și să mi se adreseze corespunzator studiilor: Dr.h.c EMBA Alexandru Cumpănașu”.

UPDATE ”Academia Regală” (OUS) din Elveția la care Cumpănașu a obținut diploma de master este parteneră a Universității Taurida din Ucraina care i-a acordat titlul de ”doctor onorific”. ”Toți studenții OUS pot primi diplome duale cu Universitatea Taurida pentru toate programele și nivelurile”, se spune pe site-ul instituției elvețiene.

”Am primit cea mai inalta distinctie pe care un candidat roman putea sa o primeasca din partea unei universitati: Titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Taurida National University din Ucraina pentru meritele avute in timpul invaziei Peninsulei Crimeea de catre Rusia! Aceasta distinctie este cel mai inalt grad academic ce poate fi primit de o persoana pentru merite aduse societatii!”, scrie Cumpănașu pe Faceboook.

Postarea acestuia are și un Post Scriptum: ”O să-l rog pe Iohannis și restul candidaților și istericilor pe care i-am lăsat să-mi facă reclamă criticându-mă să respecte eticheta academică și să mi se adreseze corespunzator studiilor:))): Dr.h.c EMBA Alexandru Cumpănașu”.

Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale, a devenit masterand la o universitate din Elveția fără să fi terminat o facultate, potrivit CV-ului său, prezentat de Main News. Cumpănașu a reacționat la această informație intrând în direct la Realitatea TV spunând că ”din punctul meu de vedere, da, am studii superioare si cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se laudă că le-au facut la Spiru Haret".

Din CV-ul prezentat în spațiul public reiese că din noiembrie 2016 este student la master în Elveția, iar Cumpănașu a spus că este vorba de Academia Regală pentru Managementul Afacerilor și că ”nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți proștii în România, la toate universitățile de doi lei”.