Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Timișoara, că se înșeală amarnic cine își imaginează că poate să mai rămână secret dosarul 10 august și cei care cred că nu va ieși la iveală adevărul despre Revoluție și mineriade.

Ludovic Orban în studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Ludovic Orban și-a început discursul la Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Vest de la Timișoara amintind că se împlinesc 30 de ani de la Revoluție și încă nu am aflat cine este vinovat pentru cei peste o mie de morți.

"Suntem la 30 de ani de la Revoluție și este timpul să punem punct tranziției. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi și cine este vinovat pentru cei peste o mie de morți de la Revoluție. După 30 de ani nu am aflat cine sunt cei care au organizat mineriadele. Nici astăzi nu știm cine a dat ordinele ticăloase care au transformat Jandarmeria, nu din instrument în slujba oamenilor, care să apere viața, integritatea fizică a fiecărui cetățean și au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetățenilor", a declarat Orban la reuniunea organizațiilor PNL din vestul țării, la care a luat parte și Klaus Iohannis.

El a susținut că se va face lumină în dosarul reprimării protestelor din 10 august 2018, în cel al mineriadelor și în cel al Revoluției.

"V-o spun limpede: cine își imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înșeală amarnic. Cine își imaginează că vom tolera la nesfârșit să nu aflăm cine sunt vinovații care au omorât copiii noștri trebuie să știe că va veni vremea adevărului. Cine își imaginează că la nesfârșit vor fi ascunse identitățile celor care au omorât tineri, intelectuali, oameni civilizați în București cu ocazia mineriadelor trebuie să știe că adevărul va ieși la suprafață, așa cum uleiul iese la suprafața apei. Democrația va învinge definitiv în România pentru că la putere va veni în sfârșit o forță politică ce respectă libertatea, drepturile fiecărui cetățean", a adăugat Orban.