Douăzeci de kilograme de heroină cu o valoare de piaţă de aproximativ 1.500.000 de euro au fost confiscate de la o grupare suspectată că a livrat droguri de mare risc (heroină) în România, prin intermediul unei firme de transport persoane pe ruta Istanbul - Chişinău. În acest caz sunt cercetați un român și 3 cetățeni din Republica Moldova, anunță DIICOT și Poliția Română.

HeroinaFoto: AGERPRES

Conform sursei citate, în urma unei ample operaţiuni desfăşurate în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, procurori ai DIICOT și ofiţeri de poliţie judiciară fac cercetări în cazul unui cetăţean român şi a trei din Republica Moldova, pentru trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Anchetatorii spun că suspecţii, care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat, au livrat droguri de mare risc (heroină) în România, prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul - Chişinău. Heroina era livrată pentru a fi vândută în Bucureşti şi în judeţele limitrofe.

Au fost confiscate 20 de kilograme de heroină, valoarea de piaţă a drogurilor fiind de aproximativ 1.500.000 de euro. De asemenea, au fost ridicate şi indisponibilizate sumele de 19.990 de euro, 784 USD, 2.125 de lire turceşti, 2.087 de lei moldoveneşti şi 2.580 de lei.