Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut sâmbătă o primă reacție după ieșirea deplasată pe care a avut-o zilele trecute la adresa unei jurnaliste și le-a cerut jurnaliștilor să îi "faciliteze" o întâlnire cu ea. Teodorovici nu pare însă convins că a greșit, iar întrebărilor repetate ale ziariștilor pe acestă temă le-a răspuns cu alte întrebări - "Sunteți siguri că am greșit?", "Care jigniri?" - și s-a enervat.

HotNews.roFoto: Hotnews

La finalul evenimentului de la Romexpo la care Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale, Eugen Teodorovici a fost întrebat despre ieșirea deplasată la adresa unei jurnaliste și s-a lansat într-un dialog în care le-a spus ziariștilor că "au un fix".

"Ca să tranșăm această chestiune, dacă îmi puteți facilita o întâlnire cu domnia sa, în sensul de a avea o discuție, aș fi recunoscător. Pot să am o discuție cu dânsa. Dumneavoastră aveți un fix. Nu, față de domnișoara respectivă, de asta am rugat să îmi faciliteze o întâlnire cu domnia sa”, a spus Teodorovici, încercând să explice că, de fapt, nu avea o problemă cu jurnalista, ci cu postul de televiziune la care lucrează aceasta.

La insistențele jurnalistilor, ministrul de Finanțe s-a enervat, răspunzând: "Care jigniri? O să discut cu dânsa. Asta am rugat mai devreme. Ori nu sunteți prezentă, ori aveți sincope în a mă asculta. Cum să o caut pe domnișoara? Prin dumneavoastră”.

În momentul în care jurnaliștii i-au reaminit declarațiile Vioricăi Dăncilă, care spunea că trebuie să îi ceară scuze, Teodorovici a răspuns: Sunteți siguri că a spus asta? A spus că dacă am greșit...".

Imediat după ce guvernul din care face parte a căzut la moțiunea de cenzură, Teodorovici a avut o reacție total deplasată.

Oprit pe holul Parlamentului de o jurnalistă a b1.ro care s-a prezentat și l-a întrebat ce va face în continuare, Teodorovici i-a răspuns jignitor, întrebând-o ironic dacă e de la boii.ro, dacă e liberă diseară și comentând că are dinții puși și că nu este unul dintre interesele sale.