Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost prima care li s-a adresat pesediștilor la evenimentul de lansare a candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale, i-a îndemnat să nu fie triști că a căzut Guvernul și l-a citat pe generalul chinez Sun Tzu. La finalul discursurilor, dominate de atacuri la adresa lui Klaus Iohannis, Firea și-a făcut un selfie alături de Olguța Vasilescu.

Firea, selfie cu Olguța VasilescuFoto: Facebook

Firea a deschis evenimentul de la Romexpo cu un îndemn pentru pesediști: "Nu fiţi trişti! Vă rog să nu fiţi trişti, am stabilit de la început. Ştiţi cum este - ceea ce nu te doboară, te întăreşte".

L-a atacat apoi pe președintele Iohannis, dar și pe Ludovic Orban, "omul său de casă, care nu a construit nici măcar un kilometru de autostradă" când a fost ministru al Transporturilor.

Primarul Capitalei l-a descris pe Iohannis drept "prieten cu verbul a pleca".

"Pleacă foarte des în concediu, l-aţi văzut, ştiţi cu toţii, îl urmăriţi. Pleacă foarte des capul atunci când negociază pentru noi, pentru România. Şi îşi pleacă, de asemenea, capul atunci când îl întrebăm ce a făcut în ultimii 5 ani, pentru că nu a făcut", a susținut Firea.

Nu au lipsit nici atacurile la USR, "condus aici de oameni care au fost dovediţi că au făcut poliţie politică": "În Bucureşti USR e condus de oameni care negociază afaceri imobiliare, cu asta se ocupă. Sunt convinsă că în toată ţara este acelaşi nivel. Aceşti oameni vor să acapareze România pentru un cerc restrâns de prieteni care să se îmbogăţească şi toată ţara să sărăcească".

Firea și-a încheiat discursul "reamintindu-le" celor din PSD ce a scris generalul chinez Sun Tzu în "Arta războiului": "Ceilalţi nu au făcut nimic. Weekenduri prelungite şi concedii. Mai vrem aşa ceva încă 5 ani? Eu cred că nu. Închei reamintindu-vă ce spune Sun Tzu în Arta războiului - Când eşti mic, să te prezinţi ca fiind puternic, când eşti puternic, să fii apropiat de cei mulţi şi în necaz. Sub nicio formă nu vom permite ca noi să devenim mici, sub nicio formă. Deoarce Partidul Social Democrat înseamnă România şi înseamnă toţii românii din toate regiunile istorice ale ţării".

Selfie cu Olguța Vasilescu

La finalul discursurilor, Gabriela Firea și-a făcut selfie alături de Lia Olguța Vasilescu și a postat fotografia pe Facebook, alături de mai multe poze de la lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale.

"ViataMergeInainte #NuMorCaii #Renastere”, este mesajul care însoțește fotografiile postate pe Facebook de Gabriela Firea.