Un atac a avut loc la Centrul Comercial Arndale din Manchester, Marea Britanie, existând informații legate de persoane înjunghiate. Cinci răniți primesc îngrijiri medicale, iar zona a fost evacuată, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 17.35: Bărbatul care a comis atacul cu cuțitul la centrul comercial din centrul orșalui Manchester este acuzat, oficial, de pregătirea și instigarea la acte de terorism.

UPDATE 15.19: Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat șocat de incidentul din Manchester.

UPDATE 14.49: Poliția britanică spune că cinci persoane au fost înjunghiate la mall-ul din Manchester, iar Poliția de combatere a terorismului conduce investigația.

”Având în vedere locul incidentului și natura sa, ofițerii poliției de combatere a terorismului conduc investigațiile”, a indicat poliția într-un comunicat, care precizează că rămâne ”deschisă” și altor piste, potrivit AFP.

UPDATE 14.32: Poliția a informat că autorul. un bărbat în jur de 40 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de atac deosebit de grav, potrivit Reuters.

Serviciul de ambulanță britanic a transmis că patru persoane sunt îngrijite după incidentul de la centrul comercial.

Martori oculari povestesc despre scene de haos în timp ce un număr mare de polițiști și echipe de salvare au descins în zonă, chiar înainte de ora prânzului, scrie și The Telegraph.

Înregistrări de la fața locului arată un ofițer de poliție care îndreaptă pistolul către un bărbat care zace pe asfalt, potrivit Sky News.

Poliția regiunii Manchester a confirmat incidentul, pe twitter, precizând că se află la centrul comercial situat în centrul orașului, iar operațiunea este în desfășurare. Autoritățile nu au oferit însă niciun fel de detalii legate de modul în care s-a produs incidentul sau persoanele rănite.

Se actualizează