​Dacian Cioloș cere ca președintele Klaus Iohannis să convoace consultări la Cotroceni cu toate partidele politice responsabile din România și să prezinte un calendar. Liderul PLUS mai cere declanșarea alegerilor anticipate parlamentare, după dizolvarea actualului Parlament, și spune că adoptarea moțiunii de cenzură este doar primul pas pentru organizarea de anticipate, "nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate prin jocuri de culise netransparente".

Dacian CiolosFoto: Facebook

"După aproape trei ani și trei guverne haotice, incompetente și iresponsabile, PSD a pierdut puterea și s-a prăbușit, astăzi, în Parlament. Târziu, după ce au făcut praf legile justiției, finanțele țării, după ce au mințit și au furat. Parlamentarii care au votat azi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă trebuie să meargă până la capăt și să redea puterea cetățenilor cât mai repede. O nouă majoritate trebuie să devină legitimată, cât mai repede, prin votul cetățenilor României”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

El i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să convoace consultări cu toate forțele politice responsabile din România și să prezinte de urgență un calendar prin care, respectând Constituția, să fie declanșate alegeri anticipate parlamentare după dizolvarea actualului legislativ.

"Trecerea moțiunii de cenzură este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate prin jocuri de culise netransparente. Partidele care au votat azi moțiunea de cenzură au obligația morală să continue să respingă în Parlament două propuneri de prim-ministru și să revină în fața cetățenilor români care să voteze o nouă majoritate legitimă. Alianța USR-PLUS are deja pregătite soluții de guvernare responsabilă, măsuri imediate care să vindece România după trauma PSD și are oamenii capabili care să le pună imediat în aplicare”, a scris Cioloș.

El a mai spus că este nevoie de o nouă majoritate în Parlament, de un guvern responsabil și de reforme constituționale.

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, cu 238 de voturi.