Înaintea votului la moțiunea de cenzură, liderul Pro România, Victor Ponta, a împins un deputat PSD care se afla în zona grupului Pro România. De asemenea, Ponta a avut un schimb dur de replici cu Viorica Dăncilă, la dezbaterile din plen. "Și un ultim lucru, un citat din La Fontaine: Nu există un om atât de deștept încât să convingă un prost că e prost", a spus Ponta, după ce a luat cuvântul pentru a-i da replica lui Dăncilă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ce cauți aici? Pleacă!", i-a spus Ponta unui deputat PSD aflat în zona grupului Pro România, în timp ce l-a împins.

Incidentul a avut loc în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă.

În discursul din plenul Parlamentului, Victor Ponta a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că și-a căutat susținerea promițând posturi de miniștri, în cazul Pro Romania promisiunea fiind chiar de trei premieri.

Viorica Dăncilă i-a dat replica, spunând că nu va trăda PSD, așa cum a făcut el, și nici nu va demisiona ca el, pe Facebook, fără a discuta cu colegii de partid.

"Domnule Ponta, aveți cel puțin bunul simț, vorbiți totuși cu o femeie, știu că nu respectați pe nimeni și aveți totuși respect pentru o femeie, dacă nu aveți pentru un prim-ministru”, a spus Viorica Dăncilă.

Victor Ponta a luat din nou cuvântul, "pe procedură", și i-a răspuns Vioricăi Dăncilă: "Mulțumesc doamnei Dăncilă că mi-a spus numele, dar în primul rând, voiam pe procedura să va mulțumesc dumneavoastră pentru apelul la solidaritate din partea tuturor social-democraților. În 2016 cu poză mea pe afișe ați candidat, cred că și în 2020 vom fi la fel. Vreau să ajutăm social-democrația să se reformeze și pentru asta trebuie să scăpăm de cei care nu au legătură, cum e doamna Dăncilă. Un ultim lucru pe procedură, un citat din La Fontaine, vă zic eu cine e La Fontaine: «Nu există om atât de deștept încât să îl convingă pe un prost că e prost». Va rog să votați moțiunea. Vă mulțumesc!".