Un primar PSD din Gorj a fost sancționat cu avertisment de la Poliție, după ce un consilier județean liberal l-a reclamat că l-a făcut „nesimțit și derbedeu", într-o postare pe Facebook.

Masina politieFoto: Facebook

Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă, a primit un avertisment de la Poliție din cauza unui comentariu făcut pe Facebook la o postare a consilierului județean PNL Victor Banța, fostul prefect de Gorj, în care edilul era acuzat că „a constituit un grup organizat, prin care a colectat în mod ilegal deșeurile din localitate și le-ar fi transportat ilegal în două amplasamente ilegale, iar în ultimul dintre ele le-ar fi incendiat".

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale l-au sancționat pe bărbat cu avertisment în baza legii 61/1991", a declarat, corespondentului Mediafax Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Bîrcă s-a prezentat la Poliţie, unde, potrivit unor surse din cadrul instituției, ar fi recunoscut fapta și a promis că nu va mai folosi cuvinte jignitoare pe rețeaua de socializare.

„Eu l-am dat în judecată pe domnul Banța, pentru ce a postat dumnealui pe Facebook, pentru calomnie, pentru acuzațiile cu gunoiul, că nu sunt vinovat. O să se dovedească la instanță. Ce să fac? Să mă duc să-l bat? Nu mă duc să-l bat. Să pun pe Facebook prostii, ce a pus el cu gunoaiele? Lucruri neadevărate? Nu! Mă duc la instanță. E lege pentru mine, e lege și pentru el. Jigniri, hărțuire. Dacă ai ceva cu mine, vino și spune-mi mie, nu te apuci tu să pui pe Facebook. Sunt reprezentantul unei localități. M-am dus la Poliție. Am recunoscut. Da, i-am zis că e și alte cuvinte, într-adevăr. Ultima dată i-am zis . Asta a fost toată treaba. Am recunoscut-o. Eu am treabă cu gunoiul? Să spui că primarul a dat foc? A încercat să mă denigreze că am dat eu foc la gunoi? Duceau gunoiul pe o platformă de beton, descărcau mașina și îl încărcau în mașină mai mare, era un schimb", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.

De cealaltă parte, Victor Banța susține că primarul l-ar fi făcut și „derbedeu".

„Mi s-a comunicat de la Poliție că a fost identificat și sancționat contravențional utilizatorul cu numele Ion Bîrcă. M-a făcut nesimțit și derbedeu. A spus cu subiect și predicat. Să mă dea în judecată, eu nu folosesc cuvinte ofensatoare. Fac afirmații, dar niciodată nu jignesc. Oricine are o opinie, fie ea contradictorie, față de orice persoană, poate să și-o spună, fără probleme, dar să o spună civilizat, adică nu mă deranjează că vorbește un om în contradictoriu cu mine. Mai mult, nu mă deranjează că ridică puțin tonul. Nu mă deranjează nici că poate vorbește de pe un ton cu aer de superioritate, nu, fiecare își asumă cum consideră el să trateze oamenii, dar atâta timp cât folosești un limbaj necivilizat și jigniri, asta deja este de neadmis, cu atât mai mult cu cât este vorba de o demnitate publică, o persoană care deține o demnitate publică este o persoană care dă un exemplu. Forța exemplului este una dintre cele mai puternice forțe de a influența conștiințe, tu ești formator de opinie", a precizat, pentru Mediafax, consilierul județean Victor Banța.