ANPC a dispus, după controalele efectuate miercuri, oprirea activității a două restaurante cunoscute din București, „La Gil” și „La Cocoșatu”, aplicând și amenzi de peste 70.000 de lei, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Gil Flash Impex, punctul de lucru„ La Gil” din Bulevardul Aerogării 25, inspectorii au găsit condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, produse expirate, produse neconforme, nesigure, nerespectarea condițiilor de temperatură, lipsa informațiilor, precum și practici comerciale înșelătoare.

Sancțiunea totală aplicată a fost de 55.000 lei și au fost oprite de la comercializare 197kg de produse, în valoare de 6.000 de lei. ANPC a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, propunând și sancțiunea complementară cu închiderea temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

La Societatea comercială „La Cocoșatu” amenda aplicată a fost de 20.000 de lei, au fost oprite de la comercializare 52 de kg de produse diverse, în valoare de peste 2.000 de lei. Și în acest caz au fost dispuse oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, precum și sancțiunea complementară cu închiderea temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

"În momentul în care se remediază problemele pot să deschidă. Asta înseamnă de la o zi la maximum 6 luni. Deci nu înseamnă că o să stea până la şase luni pentru că oamenii au intrat în panică şi au început să îşi facă curat. Dacă ei îşi fac treaba şi într-o zi, ceea ce este puţin probabil, noi le dăm drumul", a declarat pentru Agerpres Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă din ANPC.