CNSAS cere instanței să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a colaborat cu Securitatea / Wring: „Am văzut că am dosar de urmărire și dosar de rețea. Demisionez din USR”

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 octombrie 2019, 21:45 Actualitate | Esenţial


Roxana Wring
Foto: Arhiva personala
Roxana Wring, consilier general în București din partea USR, anunță, într-o postare pe Facebook, că CNSAS a cerut instanței să constate o colaborare a sa cu Securitatea, ea precizând că va „merge în instanță și va aștepta sentința judecătorilor”. Wring anunță totodată că demisionează din USR, pierzând astfel și mandatul de consilier general, pentru că nu vrea ca „votul din CNSAS să afecteze imaginea partidului și a colegilor”.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) va transmite Curții de Apel București o acțiune, astfel încât instanța să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securității, au precizat miercuri, pentru Mediafax, surse oficiale.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, se arată într-un comunicat difuzat marți de CNSAS.

Astfel, potrivit surselor citate, persoana în cauză este Roxana Wring, consilier al Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

După ce CNSAS depune acțiunea în instanță, va fi stabilit termen de judecată, iar ulterior magistrații vor decide, pe baza probatoriului, dacă Wring a fost sau nu colaborator al Securității.


Roxana Wring a confirmat miercuri seară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, acțiunea CNSAS, afirmând că pentru ea știrea a fost „un șoc”, nefiind invitată vreodată să dea „vreo explicație sau vreo clarificare”.

Roxana Wring povestește cum a plecat din România în 1980 dar și cum i s-a propus, pe vremea când era studentă, să intre în PCR. „Am refuzat. Am fost urmărită de Securitate”, spune ea.

„Certitudinea că Securitatea era pe urmele mele am avut-o acum câteva luni când mi-am văzut dosarul de urmărire la CNSAS. Dosar serios, în două volume. Însă am fost surprinsă să văd că am și dosar de rețea”, mai povestește Wring.

Ea mai spune că se gândește că este posibil ca această decizie să aibă o motivație politică. „Pun cap la cap faptul că primele acuzații la adresa mea au fost lansate de Antena 3 și faptul că CNSAS este dominat de partide care își fac veacul la postul lui Dan Voiculescu. Nu exclud de asemenea ca dosarul meu să fie scos premeditat în plină campanie electorală tocmai pentru a lovi USR”, arată Wring.

Ea anunță, prin urmare, că a decis să demisioneze din USR.

„Dacă această manevră a fost gândită în scop electoral, demisia este singura modalitate prin care o pot dejuca. Nu vreau ca votul din CNSAS să afecteze imaginea partidului și a colegilor mei. Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. Voi reveni în partid după o decizie definitivă și irevocabilă a Justiției, prin care să se arate că nu am făcut poliție politică”, afirmă Roxana Wring.


Postarea integrală a Roxanei Wring:

„CNSAS a cerut instanței să constate că aș fi colaborat cu Securitatea. Pentru mine este un șoc. Nu am fost informată despre acest lucru. Nu am fost invitată vreodată să dau vreo explicație sau vreo clarificare. Am aflat neoficial despre asta și pur și simplu nu îmi dau seama care este motivația acestei decizii.

Am plecat din România în 1980, la vârsta de 25 de ani. Imediat după terminarea facultății, la vârsta de 22 de ani, m-am angajat la ONT. Am lucrat acolo doi ani, între septembrie 1977 și noiembrie 1979. Am întocmit raportări și procese verbale pe care, la vârsta respectivă, le-am considerat a fi parte din birocrația stufoasă și inutilă a serviciului. Nu am semnat niciodată nimic în fața unui ofițer al Securității, despre care să știu că ocupă o astfel de funcție. Bănuiam că directorul ONT are legături cu Securitatea, dar niciodată nu am avut o certitudine în acest sens.

În 1979 m-am căsătorit cu un cetățean britanic și am solicitat acordul pentru a mă stabili împreună cu el în străinătate. După solicitări repetate, după ce mi s-a interzis să mai ghidez grupuri de turiști, după ce am fost nevoită să demisionez de la ONT, după o respingere nemotivată din partea statului și după un an de nopți nedormite, am primit acceptul de a părăsi România. Probabil că nu aș fi primit acest accept dacă nu traversam epoca în care Nicolae Ceaușescu încerca să mai păstreze aparențele în fața cancelariilor occidentale.

Am revenit în țară în 2009 pentru a ajuta. Mi-am dedicat activitatea patrimoniului bucureștean și urbanismului. M-am numărat printre fondatorii USR și am intrat în Consiliul General cu dorința de a schimba lucrurile din interior. Și de a le schimba în bine. Mi-am atras multe antipatii din partea politicienilor care au văzut că în CGMB nu mai funcționează ”cooperativa” care era până în 2016. Mi-am atras antipatii și din partea rechinilor imobiliari care au văzut că nu votez PUZ-urile nesimțite. Am venit cu idei și proiecte pentru București pentru că eu cred în potențialul acestui oraș.

Nu aș fi făcut nimic din toate acestea dacă nu aș fi avut conștiința curată. În anul al treilea de facultate mi s-a propus să intru în PCR. Eram o studentă cu rezultate bune și mi s-a sugerat că, dacă vreau o carieră academică, ar fi bine să depun o cerere de intrare în partid. Am refuzat. Am fost urmărită de Securitate încă înainte să lucrez la ONT. La terminarea facultății am dat concurs sa lucrez ca ghid pentru că era singura șansă de a fi în contact cu lumea occidentală. Era pentru mine o gură de oxigen, o fereastră spre normalitatea la care nu puteam spera măcar în România. Am fost urmărită de Securitate și când lucram la ONT și mai ales după ce am plecat din România.

Certitudinea că Securitatea era pe urmele mele am avut-o acum câteva luni când mi-am văzut dosarul de urmărire la CNSAS. Dosar serios, în două volume. Însă am fost surprinsă să văd că am și dosar de rețea. Tind să cred acum, după tot ce am trăit și am văzut, că era o practică a Securității de a-și da girul și de a-i ”încadra” birocratic pe toți cei care lucrau în ONT, probabil în special cei care lucrau cu turiști străini.

Dosarul l-am cerut în vara acestui an, tocmai pentru că apăruseră acuzații pe care le consideram aberante și pe care am vrut să le demontez. Nu am avut timp să consult dosarele în detaliu. Doar am văzut că am dosar de urmărire și dosar de rețea. Le-am cerut pe ambele în format electronic. Nu le-am primit nici până în ziua de astăzi. Am aflat că am șanse să le primesc spre finalul anului sau începutul celui viitor. Deci după ce începe procesul în instanță.

Nu știu cum s-a luat decizia în CNSAS. Știu că această instituție este colorată politic, formată din oameni puși de partidele din Parlament, proporțional cu ponderea lor în Legislativ. CNSAS este condusă de un fost subaltern al lui Corneliu Vadim Tudor și, printre membri, se află un personaj trimis în judecată pentru crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei din 1990. Nici eu nu știam asta. Credeam că este o instituție în care decizia este luată de experți și de istorici, nu de oameni politici.

Din păcate, în CNSAS, adevărul se supune la vot. Iar majoritatea (cu aceeași coloratură ca și cea parlamentară) decide politic cum să interpreteze documentele. În cazul meu, această majoritate din CNSAS a votat că am colaborat cu Securitatea. Voi merge în instanță și voi aștepta sentința judecătorilor.

Evident, mă gândesc că este posibil ca această decizie să aibă o motivație politică. Pun cap la cap faptul că primele acuzații la adresa mea au fost lansate de Antena 3 și faptul că CNSAS este dominat de partide care își fac veacul la postul lui Dan Voiculescu. Nu exclud de asemenea ca dosarul meu să fie scos premeditat în plină campanie electorală tocmai pentru a lovi USR. Au încercat și la europarlamentare același lucru. Numai că nu le voi da satisfacție!

Am decis să demisionez din USR. Dacă această manevră a fost gândită în scop electoral, demisia este singura modalitate prin care o pot dejuca. Nu vreau ca votul din CNSAS să afecteze imaginea partidului și a colegilor mei. Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. Voi reveni în partid după o decizie definitivă și irevocabilă a Justiției, prin care să se arate că nu am făcut poliție politică.

Îmi pare rău dacă am dezamăgit pe cineva. Nu aș fi intrat în politică – și cu atât mai puțin în USR – dacă aș fi avut vreo clipă conștiința apăsată de faptele mele de dinaintea plecării din România. Nu am știut și nici nu am bănuit măcar că am dosar de rețea. Știam că am fost urmărită. De-asta nici nu am vrut să-mi cer dosarul până în acest an. Mi-a făcut pur și simplu rău fizic să văd cine erau cei care dădeau informații despre mine la Securitate. Aș fi preferat să nu fi aflat asta.

Și, uite-așa, Securitatea mai lovește o dată. Perfid și dureros, așa cum a făcut-o mereu.”
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11163 vizualizari

 • -30 (38 voturi)    
  Cum am mai scris și înainte (Miercuri, 9 octombrie 2019, 21:55)

  Nyk1 [utilizator]

  Toată lumea a colaborat cu Securitatea, direct sau indirect, înainte de 1989. Nu văd de ce se face atâta zarvă pe tema asta. Bubele USR-ului sunt oricum altele, iar doamna Wring ar trebui să se folosească din plin de prezumția de nevinovăție de care se bucură, ca în orice Stat de Drept, nedându-și demisia.
  • -14 (28 voturi)    
   gresit (Joi, 10 octombrie 2019, 3:27)

   Je__ [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   conform propagandei Uniunii Socialise Romania (pardon Securiste) vorbim de o penala. #resist are certitudini din momentul cand cineva e acuzat, si cum aici e vb de functii si declaratii de necolaborare, vb de o penala
   Ca verdictul CNSAS trebuie confirmat de instanta?, astea sunt detalii conform cu filosofia promovata de partidul de mai sus
   • -3 (9 voturi)    
    romanul si pata vecinului (Joi, 10 octombrie 2019, 11:59)

    Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui Je__

    Ha-ha, sa iasa si pata vecinului.
    Moralitatatea superficiala a mioriticului.
    Dna Wring a gresit in trecut. Pe de alta parte a facut multe lucruri bune pentru Bucuresti.
    Altii nu fac absolut nimic. Sau chicotesc ca petele lor n-au iesit la iveala.
    • +1 (3 voturi)    
     acuzatii fara dovezi? (Joi, 10 octombrie 2019, 18:31)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

     Cum naiba au "transpirat" atatea dosare Secu pana acum, dar in cazul asta CNSAS a dat decizia fara sa prezinte nici o dovada. Daca a "colaborat", ar trebui sa fi ramas ceva la dosarul ala, nu? Sau i-au dat decizia doar in baza unui dosar gol, cu numele ei?..
 • -13 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 9 octombrie 2019, 22:43)

  [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
   Pai (Joi, 10 octombrie 2019, 19:51)

   Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui

   asta se rezolva acum: cei care au fost le fac dosare si ii aresteaza pe cei care n-au fost.
 • -5 (27 voturi)    
  lume paralela (Miercuri, 9 octombrie 2019, 23:08)

  razeshu [utilizator]

  dna Wring traieste deja in realitatea virtuala daca isi imagineaza ca tara asta e plina de prosti care isi imagineaza ca securistii era niste prosti care lasau asa o dizidenta ca dansa care a refuzat sa intre in PCR sa intre in schimb in contact cu lumea Occidentala. Fix la ONT unde erau toti ochiul si timpanul, unde trebuia sa scrii rapoarte zzilnice despre aia de veneau sa cumpere/se intereseze de excursii "afara", sa le auzi barfele, chiar si glumele nevinovate despre bilete "one way", dc trec pe la niste rude,... . Si cand ma gandesc ca avea si pretentii la postul de primar, cat de usor erau sa isi planteze purtatorii de epoleti omul intr-o pozitie cheie cu voturile opozitiei. Ma tem ca mai sunt ceva bombite in adormire plantate prin USR. Ca Ghlemez de exemplu - beizadeaua cu Cv frumos de diasporean corporatist cu bani si foarte mult timp liber la dispozitie - cine se pricepe stie ca asa ceva nu exista in lumea celor care muncesc pe bune pe afara - odrasla redactorului sef de la "Radio Romania Antena Satelor" , o trompeta electorala nasita in 1991 pentru electoratul captiv al partidului stat cu difuzor deasupra usii de la intrare. Ghelmez Jr are surprinzator de multe articole bine documentate pe teme externe, multe pe surse undisclosed, lucru foarte surprinzator prin caracterul atat de diferit de natura jobului sau. I le-o da taica-su preluate de la colegii de la "externe" ca pe de ii formeaza audienta nu ii intereseaza subiectele din Middle East. In cazul fericit cand stiu ce e aia. Sper sa fie devoalati cat mai curand toti astia inainte sa transforme partidul intr-o mlastina sulfuroasa care otraveste tot ce incearca sa creasca verde si sanatos in politica asta a noastra atat de bolnava.
  • +2 (6 voturi)    
   Care i treaba cu Ghelmez? (Joi, 10 octombrie 2019, 9:42)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui razeshu

   e fiul unui redactor de radio dupa 90. Si?!
   • +3 (5 voturi)    
    ar fi prea simplu daca nu ar fi complicat :) (Joi, 10 octombrie 2019, 11:02)

    razeshu [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    nu e orice redactor, e redactor sef. Si nu e orice post de radio, e organul de propaganda mascata al partidului stat, ala unde s promovati oameni ca Daea & Co. Pune-l un pic in casti ca sa intelegi despre ce vorbim.
 • +16 (36 voturi)    
  Felicitari USR pentru promptitudine, aveti VOTUL (Miercuri, 9 octombrie 2019, 23:31)

  florinos [utilizator]

  Felicitări USR pentru promptitudine, aveți VOTUL meu, intre timp PSD si-a protejat toti membrii cu probleme chiar si pe cei cu probleme Penale.

  Tot respectul pentru Roxana care a făcut lucruri bune la Primăria Bucureștiului.
  • +1 (1 vot)    
   Nu stiu (Joi, 10 octombrie 2019, 19:54)

   Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui florinos

   cum a reusit Iohannis sa scape de fapte penale, ca doar pe el nu l-a protejat PSD. Sau nu o fi PSD-ul cu protectia ca altfel scapa si Dragnea?
 • -13 (35 voturi)    
  cum asa? (Joi, 10 octombrie 2019, 0:10)

  Iulian Miu [anonim]

  securisti la USR?
  dar vai,

  nu pot sa cred.
 • -9 (29 voturi)    
  Mona Musca reloded (Joi, 10 octombrie 2019, 0:48)

  PuieMonta007 [utilizator]

  Pe principiul cititorii nostri sunt mai destepti decat ai lor

  Securistii "nostri" sunt mai finuti decat ai lor si se duc dreaq'n lume nu stau cu anii ca Miki Spaga, Mitrea, Iliescu, Gelu V Voiculescu si mai nou evident prezidentiabilul Miron Cozma.

  Ramanem cu urmasii lui Dragnea si Michi Maus. Oh si cu Basescu in PE

  Sa-ti fie pensia usoara stimabila!

  PS: astia mai noi gen Ciordache, Dancila, Carmen Dan erau prea prosti sa fie racolati d'aia au "avut norocu' " sa ramana la vandut butelii si impartit beri la halba prin Teleorman
 • -8 (26 voturi)    
  a explodat (Joi, 10 octombrie 2019, 2:14)

  miculescu-rucar [utilizator]

  o "conserva" expirata!
  asta nu e aia care nu are niciun fel de venit declarat in declaratia de avere?
  cati securisti au bubuit pana acum din partidele "imaculate"?
  ca a fost ce a fost, treaba ei dar de ce e mincinoasa si declara pe propria raspundere ca nu a colaborat cu securitatea ca politie politica?
  • +2 (8 voturi)    
   cati? (Joi, 10 octombrie 2019, 9:44)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

   spune tu "cati securisti au bubuit pana acum din partidele "imaculate"?"

   eu zic ca foarte putin, comparat cu partidele vechi
 • +13 (25 voturi)    
  secu (Joi, 10 octombrie 2019, 4:17)

  TrueBlue [utilizator]

  Inca o luptatoare a fost anihilata de catre cei care pastreaza aceste dosare nenorocite pe care le utilizeaza atunci cand au nevoie chiar si dupa 30 de ani. Deci, doamna a fost ghid ONT vreo 2-3 ani si acum e pusa la zid?! OK, dar sa nu uitam ca in timp ce unii "colaborau" altii erau chiar securisti cu acte in regula iar toti acestia erau de fapt subordonati partidului - iar poporul nostru nu a avut nicio problema cu asta. Ion Iliescu a fost ales de trei ori si sub domnia sa fostii tortionari au primit pensii speciale de multe ori mai mari decat pensiile fostilor condamnati politic. Teodor Melescanu, nu a fost ghid ONT, el a lucrat in Ministerul de Externe inca din 1966, deci ce o fi fost? Dar asta nu l-a impiedicat sa fie ministru, sef SIE si presedintele Senatului...
  • +7 (9 voturi)    
   Roxana (Joi, 10 octombrie 2019, 8:33)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui TrueBlue

   Wring, un nou caz Mona Musca.
   Intre timp, ipochimeni ca tradiceanu, isi incaseaza in continuare si leafa si indemnizatia si pensia speciala si ocupa si un loc in Parlament. Totul pentru binele tarii, bineinteles.
  • +5 (5 voturi)    
   Pe linie ierarhica iliescu era superior (Joi, 10 octombrie 2019, 8:54)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui TrueBlue

   sefului securitatii din judetul in care era prim secretar.

   Spalatoria de dosare a reusit sa dea cu var (pasta corectoare sau cum vreti sa-i zicem) peste cea mai importanta definitie:
   Partidul conducea Securtatea / "Securitatea - bratul inrmat al Partidului" / si nu invers cum ne tot intoxica ei. (Chiar si cei care l-au "urmarit" pe iliescu - daca e sa-l credem pe cuvant - o faceau la ordinul Partidului si posibil cu oarce teama, ca nu stiau nici ei cum se intoarce roata)
   Evident nu ma refer la 3 milioane si jumatate de membri inscrisi din diferite motive mai mult sau mai putin meschine
  • +8 (8 voturi)    
   adica e o problema... (Joi, 10 octombrie 2019, 9:09)

   young_e [utilizator] i-a raspuns lui TrueBlue

   ...sa lucrezi la ministerul de externe pe vremea comunistilor? intrebam si eu, asa, intr-o doara. poate doar traducea si Mele de prin franceza, rusa sau ce o mai sti el
  • -3 (7 voturi)    
   nu e chiar asa (Joi, 10 octombrie 2019, 11:07)

   razeshu [utilizator] i-a raspuns lui TrueBlue

   cei mai periculosi sunt cei sub acoperire. Poti usor sa pleci dupa fentele lor. In plus sunt santajabili cu dosarele astea. In ce i priveste pe gunoaiele astea gen Mele & Co - cu ei e simplu, sunt pe fata, le e clar tuturor care e treaba cu ei. E o fateta a sistemului, e simplu in cazul lor. Astialaltii , agentii acoperiti, in adormire,.. sunt cei mai periculosi. In timp ce stai cu ochii pe epava de Mele te lucreaza astia de ti fuge pamantul de sub picioare fara sa iti dai seama. Dna Wring are multe zone in Cv pe care a incercat sa le tina departe de ochii lumii. In plus si sotul dansei s-a miscat in zone dubioase - Petromidia lui Paturiciu, Moscova,.. .
   • +4 (4 voturi)    
    Ca sa-nteleg mai bine: (Joi, 10 octombrie 2019, 11:56)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui razeshu

    Mele&Co ne tin de 30 de ani in vrajeli comunistoide iar eu trebuie sa ma tem de Mona Musca fiindca a dat informatii despre studentii straini (de altfel foarte bine conectati ei insisi cu securitatea, fiind in cea mai mare parte proveniti din tarile "pretene" cu ceasca).
    Ca si Mona Musca si d-na Wring este mai degraba periculoasa pentru alde "Mele&Co" (sau mai grav, chiar pentru proprii colegi din partid - amenintati de concurenta, vedeti cum reactioneaza mai abitir decat adversarii politici) decat pentru mine, dar eu trebuie sa merg dupa fenta lui "Mele&Co" si sa ma feresc de pestisori ca sa nu vad care sunt rechinii
    • -2 (2 voturi)    
     nu e asa (Joi, 10 octombrie 2019, 19:38)

     razeshu [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

     nu trebuie impartiti in buni si rai, relevanti si irelevanti. Toti sunt o apa si un pamant. Trebuia si trebuie aplicat in continuare pct 8 de la Tim isoara. Si basta. Nu-s periculosi doar cei de la vedere. Gasca lui Mele & Moliceanu inca e pe pozitii pentru c aniste fraieri s-au pisat pe el de vot. Clar. Wring e periculoasa pentru ca prin oameni ca ea sistemul se perpetueaza si are sanse sa dainuie in veci.
     • 0 (2 voturi)    
      pai, cum asa? (Joi, 10 octombrie 2019, 22:15)

      Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui razeshu

      E ca si cum ii pui pe toti la acelasi nivel ... sa zicem cu ceausescu, "bietul de el, singurul impuscat"
      Ca sa nu mai am timp sa-l judec pe iliescu ca patron/sponsor/ordonator al securitatii sau pe voiculescu ca functionar/ofiter de rang inalt al Securitatii pentru ca trebuie sa ma ocup de denunturile unor nimeni/anonimi fortati intr-un fel sau altul de catre aceia si organizatia lor, sa dea niste declaratii, cu mai mult sau mai putin efect dovedit.
      Dar sa tinem astfel lumea in priza cu ochii pe dusmanul nevazut? Iar ala vazut e bine-mersi de 30 de ani.
      Nu e asta diversiunea care "mascheaza" securitatea? Din cand in cand se scot dosare de "colaboratori" culmea, fara victime care sa reclame daune.
      • -1 (1 vot)    
       te faci ca nu pricepi (Vineri, 11 octombrie 2019, 13:19)

       razeshu [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

       Am zis ca trebuie aplicat pct 8 de la Timisoara - scosi toti din viata politica. Iar cei care merita sa fie judecati si condamnati. Nu ii pun deloc in acceasi oala. Esti suporter Wring, suferi, te inteleg. Viata este trist :)
       • 0 (0 voturi)    
        oi fi eu mai prost de cap... (Vineri, 11 octombrie 2019, 19:14)

        Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui razeshu

        dar chiar n-o cunosc pe d-na Wring mai mult decat din ce a scris.
        In schimb pe tine te banuiesc a fi unu' care se crede inchizitor si vrea sa trateze in mod egal pe unu' care probabil/ipotetic a cedat unor presiuni (nici nu avem dovada ca d-na Wring se afla in situatia asta, avem doar speculatii ... ca nu se poate, daca a lucrat la ONT sigur ca...) cu cei care au condus si au impus securitatea ca organ de represiune.
        Cu astfel de oameni, ca tine, m-am mai intalnit ; de regula ii judeca pe altii conform cu ce ar fi facut ei daca...
        Ei, bine, afla ca nu toti ar fi reactionat ca tine si unii chiar au fentat sistemul fara sa se proclame eroi.
  • +1 (3 voturi)    
   dar n-a patit nimic (Joi, 10 octombrie 2019, 15:37)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui TrueBlue

   isi rezolva problemele in justitie si dupa ce elimina orice suspiciune se poate intoarce in politica si isi poate recupera eventualele prejudicii. mai rau daca nu o face pentru ca a comis si fals/uz de fals, atunci.

   sa fie clar, nimeni nu ar trebui sa fie batut in cuie. un partid politic nu poate depinde de o persoana sau alta. evident ca vor fi si atacuri murdare impotriva membrilor, dar si le rezolva in justitie si cand nu mai sunt atacabili pe acele teme pot continua fara niciun fel de probleme. daca a fost cu adevarat luptatoare, are o intreaga echipa in spate care poate continua exact de unde a lasat ea treaba.

   iar daca este incompatibilitate, ii pare rau si vrea sa sustina oricum o cauza care se dezice de persoane cu un trecut dubios, o poate face si ca alegator, nu doar ca membru activ sau ocupand functii publice pentru care ar trebui sa existe niste standarde.

   USR-ul a procedat corect si merita felicitari si dat ca exemplu celorlalti, restul este cancan.

   ca idee, raspunsul dumneai nu a convins. trebuia sa recunoasca faptul ca stia de acele dosare si sa ne confirme ca nu a colaborat. dar n-a facut inca asta, a acuzat un atac politic, ceea ce se poate intampla, sigur, dar nu este relevant.
   • 0 (0 voturi)    
    in ce ordine au fost? (Joi, 10 octombrie 2019, 22:16)

    Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui g01an

    reactia partidului si declaratia neconvingatoare pentru tine a doamnei?
   • +1 (1 vot)    
    Pai a zis! (Joi, 10 octombrie 2019, 23:02)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui g01an

    Chiar a zis ca n-a colaborat!
 • +1 (1 vot)    
  Viceversa (Joi, 10 octombrie 2019, 9:36)

  Sati [utilizator]

  Ca la ANAF - ai de primit nu de dat bani - excluzez-moi pe lumea cealalta.
 • -4 (10 voturi)    
  cam in subsolul paginii principale stirea (Joi, 10 octombrie 2019, 9:52)

  mmmircea [utilizator]

  s-o vada cat mai putini oameni.
  E interesant ca ne ocupam de vechii securisti, dar de vlad voiculescu, andrei caramitru, barna si familia, cand ne ocupam ?
  • +4 (4 voturi)    
   Grea matematica (Joi, 10 octombrie 2019, 14:17)

   stoenec1 [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   Vlad Voiculescu a prins 6-7 ani de comunism - nascut in 1983.
   Andrei Caramitru a prin 12 ani - nascut in 1977.


   Cu siguranta amandoi s-au nascut securisti ;)
   • -2 (4 voturi)    
    Asta (Joi, 10 octombrie 2019, 19:57)

    Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui stoenec1

    ar avea logica daca dupa '89 securitatea ar fi disparut.
  • 0 (0 voturi)    
   acum, da! (Joi, 10 octombrie 2019, 23:03)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   E in subsol - dar ieri a cam "tinut" capul paginii ;)
 • +2 (2 voturi)    
  Jos palaria... (Joi, 10 octombrie 2019, 18:53)

  UncleSam [utilizator]

  O lectie dura pt, hotomanii de partid din Teleormanistan. Merge in instanta si se judeca pt. onoare si reputatie. Ii urez succes, poate sa revina in politica dupa o decizie definitiva, eventual poate sa ceara daune morale de la CNSAS, politrucii trebuiesc arsi la buzunar!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by