Un călător a rămas cu piciorul prins între uşile trenului după ce a forţat intrarea după anunţul de închidere a uşilor. Acesta a refuzat primul ajutor şi a părăsit pe cont propriu incinta metroului, anunţă directorul general al Metrorex, Marin Aldea, într-un comunicat difuzat miercuri.

Metroul bucuresteanFoto: Agerpres

"Metrorex informează că, astăzi, 9 octombrie 2019, în jurul orei 16:00, în stația de metrou 1 Mai, un călător a forțat intrarea în trenul care se deplasa în direcția Străulești, după anunțul de închidere a ușilor. Piciorul acestuia a fost prins între ușile trenului care a plecat din statie, călătorul fiind lovit de oglinda de pe peron", se precizează în comunicat, potrivit Mediafax.

Pasagerii din tren au apăsat butonul de alarmă, conductorii trenului acționând sistemul de frânare de urgență. Personalul de conducere a trenului a anunțat echipele de salvare, însă persoana respectivă a refuzat primul ajutor, părăsind pe propriile picioare incinta metroului.

Metrorex mai anunţă că se va deschide o anchetă cu privire la cauzele care au condus la acest incident, iar persoanele vinovate vor fi sancționate în conformitate cu prevederile legale.