Propunerea de comisar european înaintată de Franța, Sylvie Goulard va avea de înfruntat, joi, încă o audiere în Parlamentul European, scrie Politico, citând surse din PE. Decizia a fost luată miercuri dimineață la o întrunire a coordonatorilor comisiilor pentru industrie și piață internă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisarul propus pentru portofoliul piață internă nu a reușit, la prima audiere, ce a avut loc săptămâna trecută, să convingă europarlamentarii că nu mai are nicio problemă juridică sau etică.

Marțea aceasta, ea a trimis eurodeputaților 58 de pagini cu răspunsuri scrise la întrebările acestora. La întrunirea de miercuri dimineață, toate grupurile politice, cu excepția Renew Europe (din care face parte Goulard) și a social-democraților, au spus că răspunsurile furnizate sunt insuficiente.

Informația a fost confirmată, pe Facebook, de europarlamentarul român Siegfried Mureșan: ”Parlamentul European tocmai a decis să cheme candidatul desemnat de președintele Macron pentru poziția de comisar european din partea Franței la o a doua audiere. Candidatul Franței, Sylvie Goulard (Renew), a folosit în mod ilegal fonduri europene în trecut. Un candidat cu probleme de integritate nu poate fi comisar european. În plus, Sylvie Goulard a efectuat muncă de consultanță plătită cu mai mult de 10.000 euro pe lună în timpul în care a fost europarlamentar. Părerea mea este că atunci când ești parlamentar trebuie să lucrezi pentru cetățean, de dimineața până seara, nu pentru interese private pe bani mulți. Această audiere va avea loc joi.”