Mai mulți adolescenți care au fost prinși de Poliția Locală în timp ce mâncau semințe și aruncau cojile pe jos într-un parc din orașul Găești au trebuit să dea cu mătura pentru a scăpa de amendă, scrie Cronica de Găești.

Curatenie in parcFoto: Cronica de Gaesti

Tinerii au fost iertați de amenda de 500 de lei stabilită de Consiliul Local pentru astfel de cazuri doar cu condiția să strângă mizeria pe care o făcuseră în Parcul Copiilor.

Dacă vor mai fi prinși că murdăresc parcul, ei nu vor mai scăpa de sancțiune.

„Erau mai mulți tineri acolo, doar cei care au mâncat semințe au dat cu mătura. Am vrut să-i educăm, să termine, că e prăpăd, mănâncă semințe și e foarte ușor să le dai amendă, dar am zis că, în prima fază, să-i punem să dea cu mătura”, a declarat, corespondentului Mediafax, Dan Anghelina, coordonatorul Poliției Locale Găești.

Măsura luată de polițiștii locali este văzută ca un lucru bun și de primarul orașului Găești.

„Este foarte bine cum au procedat polițiștii, pentru că eu nu stau în urma lor, să vin în urma lor să mătur. Eu am, la ora actuală, la sectorul spații verzi, 15 persoane și orașul meu se întinde pe zeci de kilometri. Avem niște parcuri extraordinar de frumoase, foarte bine îngrijite și nu mi se pare normal să stau să vin în urma lor să mătur. Și mai au și atitudini de anul 2019. Mi se pare că nu e nimic umilitor că i-au pus să măture acolo. În primul rând, cred că vor vedea și alții și cred că se vor gândi de două ori înainte să facă treaba asta”, a precizat edilul Grigore Gheorghe.