Angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași intervin, luni seara, pe DN15B, în zona localității Petru Vodă, județul Neamț, unde a început să ningă, cu un utilaj dotat cu lamă și răspânditor de material antiderapant, potrivit Mediafax.

NinsoareFoto: pixabay.com

Potrivit DRDP Iași, din cauza ninsorii șoseaua este udă, iar temperatura era luni seara de 1 grad Celsius. „Pe sectorul de drum menționat, DRDP Iași acționează cu o autobasculantă dotată cu lamă și răspânditor de material antiderapant”, au anunțat reprezentanții DRDP Iași pe pagina de Facebook a instituției.

Conform acestora, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme deosebit de rece, ninsori la munte și precipitații mixte în zonele subcarpatice, valabilă până marți, la ora 10.00. Potrivit meteorologilor, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți, precum și în noaptea de marți spre miercuri.

Pe acest fond, DRDP Iași le recomandă șoferilor să circule cu prudență și să aibă mașinile echipate corespunzător, dacă se deplasează în zonele vizate de avertizările meteo.