​​ECOTIC și ECOTIC BAT dau startul celei de-a treia ediții a proiectului “Școala Ecoterrienilor”, campanie de conștientizare și colectare a deșeurilor de echipamentele electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA).

Școala EcoterrienilorFoto: ecotic

Începând cu 7 octombrie 2019, ECOTIC și ECOTIC BAT invită școlile să facă parte din noul proiect național de conștientizare și colectare a echipamentelor electrice si a bateriilor uzate. Proiectul se axează pe 2 direcții principale: cea de conștientizare în care școlile partipante vor implementa activități de educație ecologică și cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronic, becuri si lampi și deșeuri de baterii și acumulatori.

Principalele etape ale proiectului sunt:

1. Înscrierea școlilor

2. Participarea reprezentantilor școlilor înscrise la webinar privind proiectul

3. Pregătirea și derularea activităților

4. Colectare finală DEEE și DBA

5. Evaluarea și anunțarea câștigătorilor

Școlile înscrise în proiect vor primi un set de materiale de eco-informare și educare și un set de recipienți în care vor putea colecta deseuri de echipamente electrice si electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori.

Activitățile se vor desfășura în prealabil cu lecțiile învățate la clasă, din momentul primirii materialelor aferente,. Colectarea deșeurilor rezultate (DEEE și DBA) se va face se va face spre finalul anului scolar, iar jurizarea și premierea vor avea loc în iunie 2020.

„Dorim sa creăm o comunitate a profesorilor interesați de protecția mediului și educația ecologică și, împreună, să educăm generația viitoare. Elevii încep să fie din ce în ce mai activi și să conștientizeze importanța colectării selective, iar proiectul nostru vine în sprijinul lor atât cu informații, cât și cu soluții de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii.” declara Valentin Negoiță, președinte ECOTIC.

Mai multe detalii despre campanie precum și modalitatea de înscriere sunt disponibile pe www.ecotic.ro