Șoferii circulă în condiții de iarnă pe DN 7C - Transfăgărășan, în județul Sibiu, pe DN 12C, DN 13A și DN 13B, în județul Harghita, unde drumarii au intervenit cu utilaje și au răspândit 21 de tone de material antiderapant.

zapada BaleaFoto: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov

Potrivit Direcței Regionale de Drumuri și Poduri Brasov, în cursul nopții drumarii au intervenit cu 6 utilaje și au răspândit 21 de tone de material antiderapant. Ei spun că se circulă în condiții de iarnă pe DN 7C - Transfăgărășan, în județul Sibiu, respectiv pe DN 12C, DN 13A și DN 13B, în județul Harghita.

De asemenea, poliţiştii le reamintesc şoferilor că sunt obligaţi să circule cu anvelope de iarnă pe DN7C - Transfăgărăşan.

La Bâlea Lac, la altitudine de peste 2.000 de metri în masivul Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 17 centimetri, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu şi a meteorologilor locali.

"La altitudine, iarna începe să îşi facă simţită prezenţa. Pe Transfăgărăşan, DN 7C, carosabilul este acoperit cu zăpadă, iar utilajele intervin pentru degajarea drumului. Traficul este deschis pe acest drum naţional, iar conducătorii auto care îl traversează sunt obligaţi să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă", spun reprezentanții Poliției Județene Sibiu, citați de Agerpres.

Conform unei informări a Administrației Naționale de Meteorologie, până miercuri la ora 10.00 este în vigoare o informare de vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice.

Şoferii sunt sfătuiţi ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631 ale Comandamentului Central de Iarnă.

Şoferii pot circula până la 1 noiembrie, pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Lac, după care accesul se va face doar cu telecabina între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. În prezent, accesul se poate face şi cu telecabina, când condiţiile meteo sunt bune, până la Bâlea Lac.